Zwanger en geen plek om te wonen

Ben je alleenstaande zwangere vrouw en heb je geen plek om te wonen? Siriz kan je mogelijk verder helpen bij een geschikte woonlocatie. Siriz heeft in het land verschillende locaties waar jonge zwangere vrouwen en moeders kunnen wonen.

Denk hierbij aan de eventuele mogelijkheid tot:

• verblijf bij een opvanggezin;
• verblijf in een leef-/leerhuis (locaties: Gouda, Groningen, Sliedrecht);
• verblijf in een begeleid wonen huis (locaties: Gouda en Delft).

 

Wonen bij een opvanggezin

Bij een opvanggezin kun je een aantal maanden verblijven. Je woont in een huiselijke omgeving met mensen die je willen steunen. We bekijken per situatie of en welk opvanggezin past.

 

Leef-/leerhuis

In het leef-/leerhuis verblijven jonge aanstaande moeders (tot 25 jaar) en/of jonge moeders  met hun pasgeboren baby. Het huis is een plaats waar je deskundige hulp krijgt in een huiselijke omgeving. Je kunt er terecht als je naast een onbedoelde zwangerschap ook te maken hebt met andere moeilijkheden. Bijvoorbeeld relatieproblemen, geen werk of opleiding, schulden of huiselijk geweld. Samen met jou werken we toe naar begeleid of zelfstandig wonen samen met je kind. Onze leef-/leerhuizen staan in Gouda, Groningen en Sliedrecht.

 

tienermoeder houd kind vast

 

Begeleid wonen

In een begeleid wonen huis kun je ten hoogste een jaar verblijven, al dan niet na verblijf in het leef-/leerhuis. Een medewerker van Siriz komt een paar uur per week langs om je te begeleiden naar zelfstandigheid. Onze huizen staan in Delft en Gouda. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een begeleid wonen huis? Neem dan vrijblijvend contact op met onze maatschappelijk werkers en we denken graag met je mee.

 

Siriz maakt gebruik van de methode Krachtwerk om de jonge moeders in de leef-/leerhuizen en begeleid wonen huizen verder te helpen.

 

Wil je graag meer weten?

Bel 0800 440 00 03 WhatsApp 06 24 90 75 55 Chat met ons Stuur een e-mail