Begeleidingstraject uitdragen

Als (aanstaande) moeder of vader kan je leven flink op z’n kop staan. Misschien heb je veel vragen of twijfels, bijvoorbeeld over hoe het straks moet als je een kindje hebt. Wij willen je helpen. Wij hebben veel ervaring met hulp aan ouders. Daardoor is voor ons geen enkele vraag gek of overbodig. Ook als je nog twijfelt of je het kind wel wilt houden, kun je bij ons terecht voor een keuzegesprek.

 

Hulp voor ouders

Wanneer je hebt gekozen om jong moeder te worden en dit moeilijk vindt, willen we je helpen. We ondersteunen je bijvoorbeeld bij vragen zoals:
– Hoe geef ik de zwangerschap een plek in mijn leven? Er verandert nu zoveel en ik kan niet meer alles wat mijn leeftijdsgenoten wel kunnen.

– Financiën: hoe red ik het financieel als moeder/vader?
School: hoe combineer ik het ouderschap met school?
Werk: hoe combineer ik het ouderschap met mijn werk

Huisvesting
– Het ouderschap: wat voor moeder wil ik zijn? En wat heb ik nodig om zo’n moeder te worden?
– Relatieproblemen: hoe kunnen we samen vader en moeder zijn voor dit kindje, ook wanneer we geen relatie meer hebben?

 

Ik kan mijn kind niet houden

Het kan zijn dat je bevalling geheim moet blijven of dat je het niet ziet zitten om je kind zelf op te voeden. Dan kunnen we je begeleiden bij vertrouwelijk bevallen, afstand ter adoptie of plaatsing van je kind in een pleeggezin.

 

Opvang voor moeders

Misschien ben je bang en voel je je niet veilig. Een zwangerschap kan een reden zijn dat mensen teleurgesteld in je of boos op je zijn, of dat je geen plek meer hebt om te wonen. We bieden je de mogelijkheid om tijdelijk te wonen in een opvanggezin, een leef-/leerhuis of een project voor begeleid zelfstandig wonen.

 

Bel 0800 440 00 03 Stuur een e-mail Chat met ons Zoek een hulppost