Afstand ter adoptie

Als je onbedoeld zwanger bent kan er veel op je afkomen. Mogelijk verwacht je een baby, maar voel je je niet in staat je kind zelf op te voeden. Je kunt dan overwegen je baby af te staan voor adoptie.

 

Bij het doen van afstand ter adoptie wordt de relatie met je kind verbroken, juridisch en sociaal. Je blijft echter altijd de biologische moeder. Je baby afstaan voor adoptie is niet zomaar een keuze. Daarom is het belangrijk dat je goede begeleiding krijgt. Siriz kan je die geven.
Samen met een maatschappelijk werker zet je alles op een rij zodat je overzicht krijgt in je eigen situatie. Je kunt dan een weloverwogen keuze maken.

 

Kies je voor het doen van afstand ter adoptie, dan kan Siriz je helpen bij de voorbereidingen en de (juridische) stappen die je moet zetten. Je krijgt informatie over wat het voor jou kan betekenen om je baby af te staan. Ook schenken we aandacht aan wat het voor een kind kan betekenen om geadopteerd te worden. We werken met het landelijk protocol ‘Afstand ter adoptie’

 

Bel 0800 440 00 03 WhatsApp 06 24 90 75 55 Chat met ons Stuur een e-mail