Ben ik zwanger?

Als je niet ongesteld bent geworden, kan het zijn dat je zwanger bent. Ook kun je dan last hebben van andere lichamelijke klachten zoals misselijkheid, pijnlijke borsten of vermoeidheid. Sommige vrouwen merken helemaal niets van een zwangerschap. Om zeker te weten of je zwanger bent, kun je het beste een zwangerschapstest doen. Deze is te koop bij de drogist, apotheek of supermarkt. Je kunt al een test doen een dag nadat je ongesteld had moeten worden. Bij de huisarts kun je ook terecht voor een zwangerschapstest.

 

Blijkt uit de test dat je zwanger bent?

Dat kan best schrikken zijn. Of misschien ben je juist blij, maar overvalt het je. Misschien ben je onbedoeld zwanger. Lees dan hier wat jouw mogelijkheden zijn. Wil je er graag over praten? De maatschappelijk werkers van Siriz luisteren naar je verhaal, stellen vragen en denken met je mee: eventueel anoniem. We helpen je telefonisch, via e-mail of chat, maar ook face-to-face. Neem contact met ons op via een van onderstaande knoppen. Benieuwd naar hoe we andere hielpen? Lees het verhaal van Kim (16) of Tess (42).

 

Blijkt uit de test dat je niet zwanger bent?

Dan ben je waarschijnlijk niet zwanger. Soms geeft de test nog niet aan dat je zwanger bent, omdat er nog onvoldoende zwangerschapshormoon in je urine zit. Als je in de dagen na de test nog niet ongesteld wordt, doe dan nog een keer een test.

Als je een onbedoelde zwangerschap wilt voorkomen en je geen vorm van anticonceptie gebruikt, raden we je aan om een afspraak te maken met je huisarts. Hij of zij kan je voorlichten over de verschillende anticonceptiemiddelen en deze ook voorschrijven.

 

Bel 0800 440 00 03 WhatsApp 06 24 90 75 55 Chat met ons Stuur een e-mail