Leef-/leerhuis De Regentes

Prettig en vertrouwde woonsituatie

In het leef-/leerhuis wonen vier jonge (aanstaande) moeders, tot en met 25 jaar, gezamenlijk met een inwonend echtpaar. Het echtpaar is beschikbaar voor de dagelijkse begeleiding van de jonge (aanstaande) moeders. Zij zorgen voor een prettige en vertrouwde woonsituatie.

 

Voor de psychosociale hulp worden woonbegeleiders van Siriz ingezet. Verder is er een groot aantal vrijwilligers aan het huis verbonden. Zo vormt deze opvang een laagdrempelige en efficiënte manier om de zelfredzaamheid van jonge moeders te stimuleren. De Regentes is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van o.a. Kansfonds en het Oranje Fonds.

 

We zijn heel blij dat we met De Regentes jonge moeders kunnen begeleiden naar een zelfstandig leven, samen met hun kind.

 

Bewoners

De jonge moeders die in het leef-/leerhuis wonen, zijn vastgelopen in hun leefsituatie. Na de geboorte van hun kindje hebben ze intensieve ambulante begeleiding nodig. Vaak hebben de moeders problemen op meerdere gebieden, zoals financiën, sociaal netwerk, relaties enzovoort. Wij bieden hen opvang en begeleiding om met hun baby aan de toekomst te werken.

 

Een impressie van De Regentes

Gezamenlijke woonkeuken

Gezamenlijke woonkeuken

Gezamenlijke woonkamer De Regentes

Gezamenlijke woonkamer

kamer voor crisisopvang

De kamer voor crisisopvang

Eén van de kamers in De Regentes

Een van de kamers