Mannenhulpverlening

Help, ik word vader! Wat nu? Als je vriendin, vrouw of (ex-)partner onbedoeld zwanger is, kan er veel op jullie afkomen. Jullie komen onverwacht voor een moeilijke keuze te staan. Veel mensen kiezen ervoor samen een keuze te maken, om zo ook samen verder te kunnen.

 

Een aantal tips om samen een keuze te maken bij een onbedoelde zwangerschap:

• Geef elkaar de tijd om het nieuws van de zwangerschap tot je te laten doordringen.
• Plan een goed moment om samen met elkaar te praten en na te denken over jullie beslissing. Deze keuze verdient de tijd en aandacht.
• Neem elkaars gedachten en gevoelens serieus.
• Probeer niet de ander van je gelijk te overtuigen.
• Wees eerlijk tegen elkaar over wat je van elkaar nodig hebt en stem je verwachtingen op elkaar af.
• Wanneer je er niet samen uitkomt kun je contact opnemen met Siriz, zodat je samen verder kunt praten met een maatschappelijk werker.

 

Praten met een onafhankelijke deskundige

Misschien reageren jullie allebei verschillend op de zwangerschap of zijn er vragen en twijfels over de toekomst. Bijvoorbeeld of jullie samen verder willen. Dan kan het prettig zijn om te praten met een onafhankelijke deskundige. Siriz biedt professionele hulp bij onbedoelde zwangerschap. We zijn er voor vrouwen én mannen. Het maakt daarbij niet uit waar je vandaan komt, hoe jullie relatie er (nu) uitziet of hoe je tegen de zwangerschap aankijkt. Jullie kunnen samen hulp zoeken, maar je kunt ook op eigen initiatief, zonder je (ex-)partner, contact met ons opnemen.

 

Bel 0800 440 00 03 WhatsApp 06 24 90 75 55 Chat met ons Stuur een e-mail

 

Ook hulp voor mannen
Een zwangerschap kan veel zorgen met zich meebrengen in een relatie. Bijvoorbeeld als je vriendin, vrouw of partner onbedoeld zwanger is en jullie nu voor een moeilijke keuze staan. Of als jullie een zorgwekkende 20-wekenecho hebben gehad. Misschien reageren jullie allebei verschillend en zijn er vragen en twijfels. Het kan dan prettig zijn om te praten met een onafhankelijke deskundige. Siriz biedt professionele hulpverlening aan vrouwen én mannen.

 

Onze maatschappelijk werkers luisteren naar je verhaal en geven je tips. Zij hebben veel ervaring. Onze hulpverlening is voor iedereen toegankelijk en beschikbaar. Het maakt daarbij niet uit waar je vandaan komt, hoe jullie relatie er (nu) uitziet of hoe je tegen de zwangerschap aankijkt. Jullie kunnen samen hulp zoeken, maar je kunt ook op eigen initiatief, zonder je (ex-)partner, contact met ons opnemen. Je situatie bepaalt hoe kort of lang je hulp nodig hebt.

 

Je kunt bij ons terecht als:
je (ex-) partner onbedoeld zwanger is en jullie een keuze moeten maken
je (ex-)partner onbedoeld zwanger is en jullie hulp nodig hebben in de voorbereiding op het ouderschap
jullie een zorgwekkende echo (prenatale screening) hebben gehad
je (ex-)partner vertrouwelijk wil bevallen
jij en/of je (ex-)partner overwegen om je kind in een pleeggezin te laten plaatsen
jij en/of je (ex-)partner afstand ter adoptie overwegen
je (ex-)partner een abortus provocatus heeft ondergaan en daarmee nog veel moeite heeft

 

Bel 0800 440 00 03 WhatsApp 06 24 90 75 55 Chat met ons Stuur een e-mail