Zwanger en financiën

Als je besluit om de zwangerschap uit te dragen en je kind op te voeden, kan het lastig zijn om de touwtjes financieel aan elkaar te knopen. Hoe combineer je je financiën met ouderschap, studie en werk? Want hoe kom je aan een inkomen? Heb je genoeg geld voor de huur, het eten en spullen voor de baby? Heb je recht op kinderbijslag of kinderopvangtoeslag en hoe vraag je dat aan? Het kan zijn dat je schrikt van de verantwoordelijkheid om nu financieel voor jezelf en je baby te zorgen. Het is heel logisch dat je daar hulp bij nodig hebt. De maatschappelijk werker van Siriz kan je helpen om je geldzaken en de mogelijke financiële regelingen op een rij te zetten. Neem contact met ons op via één van onderstaande knoppen.

 

Bel 0800 440 00 03 WhatsApp 06 24 90 75 55 Chat met ons Stuur een e-mail

 

Om je alvast op weg te helpen, hebben wij een aantal handige websites over financiën en zwangerschap op een rij gezet.

 

Studerende moeders
Als je zwanger bent en nog bezig bent met je studie, kan dat financieel veel vragen oproepen. Want hoe combineer ik straks het moederschap met een opleiding? Niet alleen praktisch is dit een uitdaging, maar ook wat betreft financiën kan dit een groot offer zijn. Op de website studerendemoeders.nl vind je veel regelingen om je financieel tegemoet te komen.

 

zwanger en financiën spaarvarken

 

Toeslagen en kinderbijslag
Als ouder heb je ook recht op verschillende toeslagen en natuurlijk kinderbijslag. Hoeveel je ontvangt hangt af van je situatie. Op de websites van de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank kun je uitrekenen voor welk bedrag jij in aanmerking komt. Deze bijdrage is een fijne aanvulling op je financiën.

 

Stichting Babyspullen
Als het als aanstaande ouder moeilijk is om financieel rond te komen en je weinig hulp krijgt van je omgeving, staat Stichting Babyspullen voor je klaar om je te helpen. Via een verwijzing van een hulpverleningsorganisatie, zoals Siriz, bieden zij je een babystartpakket aan. Dit pakket bestaat onder andere uit kleding, beddengoed, verzorgingsproducten en speelgoed. Meer informatie over de voorwaarden en hulp vind je op stichtingbabyspullen.nl.

 

Stichting Tienermoederfonds

Het Tienermoederfonds ondersteunt tienermoeders met een financiële of materiële bijdrage. Deze bijdrage dient vooral om de te helpen met de meest urgente zaken, zoals de aanschaf van babyspullen of het huren van woonruimte. Voor meer informatie kun je terecht op tienermoederfonds.nl.