Over Siriz

Siriz is de specialist bij onbedoelde zwangerschap. Wij bieden preventie, ondersteuning en zorg. Door middel van voorlichting onder jongeren willen we het aantal onbedoelde zwangerschappen in Nederland terugdringen. Daarnaast verlenen wij kortdurende en langdurende psychosociale hulp aan vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Tevens bieden wij opvang aan zwangere vrouwen zonder woonplek die intensieve begeleiding nodig hebben als voorbereiding op het moederschap op jonge leeftijd. Wij werken in heel Nederland met 35 beroepskrachten en ongeveer 50 opgeleide vrijwilligers. Siriz is opgericht in september 2010 en komt voort uit de VBOK.

 

Siriz werkt met christelijke waarden zoals bemoedigend, oog voor elkaar en krachtig. Siriz helpt iedereen ongeacht levensovertuiging, godsdienst, politieke gezindheid, afkomst, geslacht of seksuele geaardheid.

 

Kwaliteit
Siriz heeft het HKZ-keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) voor kwalitatief goede zorg. Siriz hanteert in haar zorg de methodiek Krachtwerk en is samenwerkingspartner van het programma Nu Niet Zwanger. Daarnaast is Siriz een ANBI-geregistreerd goed doel en door het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) erkend als goed doel. Siriz is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 50739107 en RSIN 822895869. Ons BTW-nummer is NL8228 95 869 B01. Siriz is lid van branchevereniging Valente. Lees meer. 

 

     ANBI logo voor siriz

 

Integriteitsschending melden

Iedereen die voor Siriz werkt, moet integer ofwel eerlijk en oprecht handelen. U kunt een integriteitsschending of ongewenst gedrag  melden bij onze vertrouwenspersoon via [email protected]. Je kunt meer lezen over onze klachtenprocedure via https://siriz.nl/klachtenprocedure/

U kunt ons klachtenreglement vinden op https://siriz.nl/app/uploads/2021/06/Klachtenreglement-Siriz.pdf

Onze visie/missie

Visie

* Elk mens is vanaf het begin waardevol en kwetsbaar, ook het ongeboren kind.

* Elk mens heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid.

* Elk mens heeft recht op een barmhartige ondersteuning in schijnbaar uitzichtloze situaties rond zwangerschap en jong ouderschap.

Missie

* Wij bevorderen verantwoord seksueel gedrag van jeugdigen en jongvolwassenen om onbedoelde zwangerschappen te voorkomen.

* Wij bieden perspectieven en ondersteuning aan mannen en vrouwen die worstelen met de keuze voor het afbreken of het voldragen van de zwangerschap.

* Wij bieden in sociaal kwetsbare situaties zorg aan moeder en kind, voor en na de bevalling.