Keuzegesprekken

Zwanger en nu? Als je onbedoeld zwanger bent geraakt, kun je best schrikken. Je staat opeens voor een moeilijke keuze. Wil je de zwangerschap uitdragen? Of kies je voor een abortus? Het is belangrijk om de tijd te nemen om hierover goed na te denken, zodat je tot een weloverwogen beslissing komt. Wij begeleiden je bij het maken van jouw persoonlijke keuze. Je kunt met ons bellen, e-mailen, chatten of WhatsAppen om je verhaal te vertellen of een vraag te stellen, maar ook kunnen we je helpen met keuzegesprekken. Deze keuzegesprekken zijn gratis. Siriz kan binnen 48 uur een keuzehulpgesprek bieden (m.u.v. feestdagen en weekenden).

 

Keuzegesprekken als je onbedoeld zwanger bent

In keuzegesprekken zet je, samen met een maatschappelijk werker van Siriz, de mogelijke keuzen en de gevolgen daarvan op een rij. Je krijgt zo meer inzicht in je situatie. We hebben het bijvoorbeeld over wat je verstand of je gevoel zegt. Die spreken elkaar soms tegen. Ook hebben we aandacht voor problemen die er waren voor je zwangerschap of die zijn ontstaan door je zwangerschap, bijvoorbeeld in je relatie of op je school of werk.

 

Een eigen keuze maken als je onbedoeld zwanger bent

De beslissing die je maakt zal bepalend zijn voor hoe je toekomst eruit komt te zien. Daarom vinden we het belangrijk dat je een keuze maakt waar jij blijvend achter kunt staan. De maatschappelijk werker neemt je vragen, twijfels én de keuze die je maakt altijd serieus. We zullen je nooit vertellen wat je moet doen. Wij bieden begeleiding bij het zelfstandig maken van een keuze. Neem contact met ons op via een van onderstaande knoppen.

 

In haar hulpverlening houdt Siriz rekening met moeder, vader en kind. Je vriend, partner of ouders worden, als je dat wilt, betrokken bij de keuzegesprekken.

 

 

Bel 0800 440 00 03 WhatsApp 06 24 90 75 55 Chat met ons Stuur een e-mail