Kelly (19) ‘Eigenlijk had ik geen andere plek om heen te gaan’

“Eigenlijk had ik geen andere plek om heen te gaan.” Kelly (19) heeft net haar dochtertje naar de opvang gebracht. Vanuit het begeleid wonen huis van Siriz in Delft vertelt ze haar verhaal:

 

“Het was best schrikken toen ik op mijn achttiende ontdekte dat ik zwanger was. Gelukkig reageerde bijna iedereen in mijn omgeving positief, daar heb ik geluk mee gehad. Ik heb veel nagedacht over hoe ik het allemaal zou doen en of ik het wel kon. Maar besloot voor de zwangerschap te gaan.”

 

Tijdens haar zwangerschap woont Kelly bij haar vriend en zijn ouders. “Dat ging op een gegeven moment niet meer. Dus ging ik naar mijn moeder.” Daar woont Kelly tot vlak na haar bevalling. Maar het huisje van haar moeder is niet groot genoeg voor haar en een baby erbij. “Zo kwam ik uiteindelijk bij het begeleid wonen huis van Siriz terecht toen mijn dochtertje zes weken was.”

 

“En vandaag is ze precies 6 maanden!” zegt Kelly trots. “Vooraf had ik een heel ander beeld bij dit soort opvangplekken. Ik dacht dat er weinig privacy was en ik niks voor mezelf had. Maar zodra ik hier binnenliep, voelde het heel fijn.”

 

“De steun die we de afgelopen maanden van Siriz kregen, heeft ons enorm geholpen. Ik ben best jong, dus hulp bij de verzorging van je kindje is sowieso heel fijn. Maar Siriz kijkt vooral ook mee naar je toekomst. Met vragen als: ‘Wat zijn je doelen? Hoe zorg je ervoor dat je wel alles zelf kan redden?’ werken we er naartoe dat ik over een tijdje met mijn dochtertje in een eigen huisje kan wonen.”

 

 

Help jij Siriz helpen? Klik hier om ons te steunen!

 

Help vrouwen als Kelly! De professionele en specialistische hulp van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Met jouw bijdrage kun je veel betekenen voor jonge vrouwen, partners en kinderen die te maken hebben (gehad) met onbedoelde zwangerschap. Jouw donatie helpt vrouwen zoals Kelly. Meer weten over Siriz? klik hier