Preventievoorlichting

Heb je een vraag over onze hulp of preventielessen?

Heb je een vraag over onze hulp of preventielessen? Kijk dan in onderstaand schema om de informatie te vinden die je zoekt of neem contact met ons op. Heb je hulp nodig? Bel dan onze gratis hulplijn: 0800 44 00 003, stuur een e-mail, chat of WhatsApp met ons. Voor vragen over preventielessen, preventiemateriaal en overige vragen kun je contact opnemen met ons hoofdkantoor via telefoonnummer 085 130 15 70.

 

Hulp voor vrouwen en meisjes

Ben je onbedoeld zwanger? Weet je niet wat je moet kiezen? Of heb je nog moeite met een abortus?
Siriz biedt hulp bij onbedoelde zwangerschap en na een abortus. Maatschappelijk werkers staan dagelijks voor je klaar om je vragen te beantwoorden via chat, telefoon of e-mail. Ook kunnen zij hulp bieden door langer met je op te lopen en samen het keuzetraject in te gaan of begeleiding te bieden tijdens de zwangerschap. Siriz hecht veel waarde aan keuzevrijheid en zal je nooit sturen in het maken van een keuze. Lees meer.

 

Scholieren en studenten

Ken jij je wensen en grenzen? Of zoek je hulp omdat je onbedoeld zwanger bent? Siriz biedt hulp en is er voor jou. We geven preventielessen over seksuele vorming en wensen en grenzen in de liefde. We komen graag langs bij jou op school om samen met jou en je klas te praten over dit belangrijke onderwerp. Tip je docent dat wij graag lessen komen geven! Heb je vragen over relaties, seks en grenzen? Op de website sense.info vind je antwoord op veel van je vragen. Lees meer.

 

Jong stel staat

 

 

Kerken, parochies e.d.

Wilt u als kerk of gemeenschap wat betekenen voor Siriz? Dat kan! We stellen het zeer op prijs als u een collecte wilt houden en de hulpverlening en preventielessen van Siriz onder de aandacht wilt brengen. Ook komen we graag langs om bij uw jeugdvereniging preventielessen te geven. We gaan met de jongeren in gesprek over relaties, wensen en grenzen in de liefde. Dit doen wij op basis van onze missie en visie. Lees meer.

 

Scholen

Siriz biedt al veel jaren preventielessen op scholen. Tijdens de preventielessen werken we aan bewustwording op het gebied van seksualiteit bij jongeren. Thema’s die onder andere aanbod komen zijn relaties, seksualiteit, wensen, grenzen en onbedoelde zwangerschap. We vinden het belangrijk om u als leerkracht en docent te ondersteunen bij dit belangrijke onderwerp. De lessen zijn op maat gemaakt voor verschillende doelgroepen. Zo geeft Siriz preventielessen voor het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Ook geven wij trainingen voor docenten en kunnen wij in overleg ouderavonden opzetten. Meer weten over de inhoud van de lessen en de mogelijkheden? Lees meer.

 

Als school kunt u ook te maken krijgen met een onbedoeld zwangere leerling. Wilt u hulp bij de begeleiding van deze leerling of denkt u dat de leerling hulp nodig heeft? Neem dan contact op met de maatschappelijk werkers van Siriz. Zij staan voor u klaar om u te helpen. Lees meer.

 

Vriend/partner

Een zwangerschap kan veel zorgen met zich meebrengen in een relatie. Als je vriendin of vrouw onbedoeld zwanger is, komt er ook veel op jou als partner af. Hoe is de relatie met je partner, zitten jullie op één lijn qua keuze en hoe zien jullie de toekomst? Ook bij een zorgwekkende echo kan je leven op zijn kop staan. Siriz biedt hulp voor zowel mannen als vrouwen. Benieuwd naar ervaringsverhalen van andere mannen? De verhalen van Ralph en Arend lees je hier.

 

Wil je graag doorpraten met een maatschappelijk werker? Neem dan contact met ons op.

 

Ouders

Als ouders komt u in een ingewikkelde situatie als uw kind onbedoeld zwanger raakt. Emoties en gedachten lopen door elkaar heen. Hoe biedt u hulp aan uw kind in deze situatie? De maatschappelijk werkers van Siriz bieden graag hulp. Vindt u het moeilijk om een gesprek met uw kind aan te gaan of zijn er spanningen in de relatie? Neem dan contact op.

 

Besluit uw kind de zwangerschap uit te dragen en heeft zij hiervoor financiële ondersteuning nodig? Neem dan contact op met het Tienermoederfonds.

 

Siriz biedt naast hulp bij onbedoelde zwangerschap ook preventie en voorlichtingslessen. Dit kan zowel bij uw zoon/dochter op school, jeugdclub of vereniging. Meer informatie over onze preventielessen vindt u hier. Ook zijn er speciale avonden voor u als ouder. We geven tijdens deze avonden handvatten om met uw in kind in gesprek te gaan over relaties en seksualiteit. Lees verder.

 

Professionals/verwijzers

Siriz is de expert op het gebied van onbedoelde zwangerschap. Daarnaast zetten wij ons in voor preventie van onbedoelde zwangerschap bij jongeren door het geven van preventielessen. Ook heeft Siriz diverse opvanglocaties waar jonge moeders opgevangen worden en begeleid wonen bij hun nieuwe rol als moeder.

Siriz werkt graag samen met andere professionals en verwijzers. We geloven dat we elkaar nodig hebben en elkaar aanvullen bij dit gevoelige onderwerp. Benieuwd wat Siriz voor uw organisatie of cliënt kan doen? Neem contact op met onze maatschappelijk werkers. Zij staan dagelijks voor u klaar om te overleggen en hulp te bieden. Meer informatie over ons hulpverleningsaanbod, consultatie en doorverwijzing vindt u hier.