Voor de ouders/verzorgers

Jongeren ontdekken in hun puberteit van alles, ook op het gebied van seksualiteit. Dit is niet altijd een gemakkelijk onderwerp van gesprek voor u als ouders. Toch is het belangrijk om daarover met uw kind te praten. Want experimenteren met seks kan leuke, maar ook minder leuke kanten hebben, zoals het overschrijden van grenzen of een onbedoelde zwangerschap. Daarom is het belangrijk dat jongeren seksueel weerbaar zijn, weten hoe nieuw leven zich ontwikkelt en hoe complex het kan zijn als er sprake is van onbedoelde zwangerschap.

 

Een aantal tips voor ouders om met uw kind in gesprek te gaan over seksualiteit:

• Zeg het tegen uw kind als u het lastig vindt om over dit onderwerp te praten.
• Haak in op wat uw kind zelf te kennen geeft.
• Gebruik een relevant nieuwsonderwerp als aanknopingspunt voor een gesprek.
• Overlaad uw kind niet met teveel informatie.
• Respecteer de privacy van uw kind.

 

Met andere ouders in gesprek

Daarnaast is het waardevol om van andere ouders te horen hoe zij met hun kind over seksualiteit praten. De preventiemedewerkers van Siriz verzorgen graag een ouderbijeenkomst, waarin u hierover met andere ouders in gesprek gaat. Dit kan bijvoorbeeld plaatsvinden op de school van uw kind.  Neem contact met ons op om te bespreken wat we hierin voor u kunnen betekenen.

 

Voorlichting

Siriz geeft voorlichting om jongeren bewust en weerbaar te maken op het gebied van seksualiteit, relaties, onbedoelde zwangerschap en de waarde van menselijk leven. De preventielessen geven wij bijvoorbeeld op scholen, bij verenigingen, in wijk- en buurtcentra of bij geloofsgemeenschappen. Op die manier wil Siriz ongewenste zwangerschappen voorkomen. Het kan zijn dat u graag de jongeren bij uw vereniging of kerk in gesprek wilt laten gaan over seksualiteit. Of wellicht wilt u juist hun ouders handvatten geven om hierover met hun kinderen te praten. Wij denken graag met u mee over een voorlichting op maat.

 

Boek een voorlichting Bel 085 130 15 70  Stuur ons een e-mail