vrouw drinkt en kijkt uit raam

Lesprogramma ‘Met je kind in gesprek over seks’

Het programma ‘Met je kind in gesprek over seks’ bestaat uit een eenmalige bijeenkomst van 90-120 minuten. In dit programma gaan we in gesprek met ouders van kinderen in het basisonderwijs of op het voortgezet onderwijs.

 

Inhoud

In het programma ‘Met je kind in gesprek over seks’ komen twee belangrijke thema’s aan de orde. Namelijk de seksuele ontwikkeling van jongeren en communicatie over dit onderwerp met je eigen kind. De inhoud van het programma wordt aangepast aan de doelgroep. Zo kunnen we een programma bieden voor ouders van kinderen in het basisonderwijs en voor ouders van jongeren in het voortgezet onderwijs.

 

Seksuele ontwikkelingen

Met dit thema bespreken we hoe jongeren zich ontwikkelen op het gebied van seksualiteit. We kijken naar onderzoekresultaten en cijfers en leggen dat naast de ervaringen uit de praktijk. We bespreken onderwerpen als lichamelijke verandering, relaties, trends en ervaringen van kinderen en jongeren op het gebied van seks.

 

Communicatie met jouw kind

In dit onderdeel bespreken we hoe je met jouw kind in gesprek gaat over seksualiteit. We bieden tips en tricks, wisselen meningen en ervaringen uit, en oefenen met voorbeelden van praktijksituaties.

 

Werkvormen

Dit lesprogramma bestaat uit een presentatie afgewisseld met filmpjes en beeldmateriaal. Daarnaast is er veel ruimte voor dialoog en discussie. In kleine groepjes bespreken we cases en oefenen we met praktijkvoorbeelden. Ook maken ouders kennis met de werkvormen die Siriz in lesprogramma’s met de jongeren gebruiken.

 

Subsidie

Dit lesprogramma maakt onderdeel uit van de erkende interventie ‘Wat doe jij? Wensen en grenzen in de liefde’ en hoort daarmee tot het aanbod van de Gezonde School. Dit betekent dat dit lesprogramma gefinancierd kan worden met de stimuleringsregeling ‘Relaties en seksualiteit’. Lees meer over de financiering via de Gezonde School. 

 

 

 

Boek een les Bel 085 130 15 70  Stuur ons een e-mail