Siriz hulpverlening in Gouda

Siriz hulppost Gouda

De gemeente Gouda telt meer dan 74.000 inwoners, waarvan 16% kinderen zijn tussen de 0 en 15 jaar oud zijn, gevolgd door de jongvolwassenen met 12% en de volwassenen met 26%. Siriz helpt ook jongeren die te maken krijgen met onbedoelde zwangerschap. Lees verder hoe Siriz u in Gouda kunt helpen!

 

Waar Siriz in Gouda bij helpt

Bij Siriz bieden we preventie, ondersteuning en (na)zorg aan vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Door middel van voorlichting onder jongeren willen we het aantal onbedoelde zwangerschappen in Nederland terugdringen. Daarnaast verlenen wij kort- en langdurende psychosociale hulp aan vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Tevens bieden wij opvang aan zwangere vrouwen zonder woonplek die intensieve begeleiding nodig hebben als voorbereiding op het moederschap op jonge leeftijd. Siriz hanteert in haar werkzaamheden de Krachtwerkmethode.

 

Hulpaanbod Siriz in Gouda

Wij ondersteunen vrouwen en partners bij het vertrouwelijk bevallen. Ook bieden we begeleiding tijdens en na de (onbedoelde) zwangerschap voor zowel de vrouw als haar partner. Daarnaast bieden we ook begeleiding wanneer er bij prenatale screening een beperking bij het ongeboren kind is geconstateerd en begeleiden van het maken van een keuze. Verder bieden we opvang en begeleiding voor (aanstaande en/of jonge) moeders in leef- en leerhuizen. Vanuit Siriz staan we in nauw contact met opvanggezinnen en organisaties waar vrouwen kunnen wonen onder begeleiding. Ook als een vrouw anoniem in contact wil komen met Siriz is dit mogelijk! Tot slot geven we ook preventielessen op scholen. Lees verder voor meer informatie.

 

Vertrouwelijk bevallen met de hulp van Siriz

Het is niet niks om afstand te doen van een kind. Vrouwen die besluiten om vertrouwelijk te willen bevallen en afstand willen nemen van hun kind kunnen terecht bij Siriz. Allerlei verschillende aspecten zoals het emotionele, sociale en relationele spelen mee. Maar ook allerlei juridische aspecten komen kijken en moeten geregeld worden. Dit kan enorm stressvol zijn voor een vrouw en ook haar partner. Siriz heeft de juiste expertise om vrouwen bij te staan tijdens het vertrouwelijk bevallen. Lees hier meer over hoe Siriz u helpt tijdens het vertrouwelijk bevallen.

 

Tijdens en nazorg van zwangerschap in Gouda met Siriz

Ook vrouwen die het kind niet willen houden, maar ervoor kiezen om het kind uit te dragen, hoeven dit niet alleen te doen. Siriz helpt vrouwen die hulp en steun nodig hebben tijdens deze lastige periode. Ook na het uitdragen van het kind kan een vrouw nog last ervaren. Siriz heeft gespecialiseerde hulpverleners die de juiste steun en begeleiding bieden!

 

Siriz begeleidt ook (ex)partners van vrouwen

Een onbedoelde zwangerschap kan ook zwaar zijn voor de (ex)partners van vrouwen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. De (ex)partners zijn op de hoogte van hun rechten en plichten als verwekker van het kind. Siriz steunt en helpt ook mannen die te maken krijgen met deze lastige periode. Lees hier meer over wat Siriz voor u als (ex)partner kan betekenen.

 

Begeleiding bij een prenatale screening met de hulp van Siriz

Een zorgwekkende echo kan erg veel emoties oproepen bij zowel de vrouw als haar partner. Het is lastig om een weloverwogen keuze te maken over de zwangerschap. Siriz ondersteunt de vrouw en eventueel haar partner bij het maken van een weloverwogen keuze. Middels gesprekken wordt er stilgestaan bij de situatie van de vrouw (& partner) én het ongeboren kind. Tijdens deze gesprekken is er aandacht voor allerlei gevoelens die spelen bij deze verdrietige situatie. Lees hier meer over de begeleiding tijdens een prenatale screening.

 

Hulpverlening voor anoniem contact met Siriz

Uw vraag wordt beantwoord door maatschappelijk werkers van Siriz. Ook kunt u in contact komen met online hulpverleners die gespecialiseerd zijn in diverse vraagstukken. Onze collega’s begeleiden u op de manier waar u zich goed bij voelt. U kunt telefonisch met ons contact opnemen via 0800 440 00 03, per mail of via de chat. Verder is Siriz ook via het telefoonnummer 06 24 90 75 55 bereikbaar op WhatsApp. Wij vinden uw privacy belangrijk. Lees hier meer over hoe wij bij Siriz omgaan met uw privacy en uw gegevens.

 

 

Begeleiding en opvang voor jonge moeders in Gouda

Het kan enorm stressvol zijn voor vrouwen die te maken krijgen met onbedoelde zwangerschap en daarnaast ook leven met allerlei stressvolle factoren. Externe opvang en begeleiding kan hier de oplossing voor zijn. Vaak hebben vrouwen naast hun zwangerschap te maken met meer problematiek, zoals: geweld, verslaving of problemen met hun geestelijke gezondheid. Juist voor deze vrouwen is het van belang een stabiele en veilige situatie te creëren, zodat ze een veilige omgeving en huis hebben waar ze kunnen wonen en van het moederschap kunnen genieten.

 

Post-abortushulpverlening van Siriz in Gouda

Vrouwen die een abortus hebben ondergaan en daar last van hebben kunnen terecht bij Siriz. Wij hebben diverse hulpverleners die deze vrouwen kunnen begeleiden met het verwerken van de abortus. Het begeleiden van een vrouw of partner in deze lastige periode is enorm belangrijk om de abortuservaring te kunnen verwerken. Op deze pagina vindt u meer over de werkwijze van Siriz gericht op post-abortushulpverlening.

 

Preventielessen over seksualiteit voor de jongeren in Gouda

Door middel van voorlichting te geven aan de Goudse jongeren werken we samen aan bewustwording en weerbaarheid op het gebied van seksualiteit, relaties en aan onbedoelde zwangerschap. Siriz wil met het geven van voorlichting een bijdrage leveren aan het voorkomen van een onbedoelde zwangerschap. Siriz gebruikt diverse gesprekstechnieken om een open sfeer en veiligheid bij jongeren te creëren, zodat er een echt persoonlijk gesprek plaatsvindt. We sluiten aan bij de situatie en leefwereld van de jongeren. We weten dat dit van groot belang is om seksualiteit met jongeren te bespreken. Tijdens een preventieles komen er diverse onderwerpen aan bod, zoals: weerbaarheid, onbedoelde zwangerschap, ontwikkeling van het leven, relaties en seksualiteit en wat voor hulp Siriz hierbij kan bieden. Wilt u direct een les boeken? Dat boekt u hier. Lees hier meer over de welk soort preventieles u kunt boeken via Siriz.

 

Wilt u Siriz helpen?

De professionele en specialistische hulp van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Met uw bijdrage kunt u veel betekenen voor jonge vrouwen, partners en kinderen die te maken hebben (gehad) met onbedoelde zwangerschap. Meer weten over Siriz? Dat leest u hier! Op deze pagina vindt u een overzicht van alle hulpposten van Siriz.

 

 

Adres Siriz in Gouda

Nieuwe Gouwe Westzijde 1
2802 AN  Gouda

 

Postadres:
Postbus 60, 2800 AB  Gouda

[email protected]

Tel. 085 130 15 70