Tienerzwangerschap

Als je als tiener zwanger raakt kan je leven flink op z’n kop staan. Misschien twijfel je over je keuze om de zwangerschap af te breken of uit te dragen. Dan kun je bij ons terecht voor een keuzegesprek. Daarin zet je, samen met een maatschappelijk werker, op een rij wat er allemaal meespeelt in jouw keuze. Dit helpt jou om zelf een weloverwogen beslissing te nemen.

 

Misschien heb je al besloten om de zwangerschap uit te dragen, maar heb je nog veel vragen. Bijvoorbeeld over hoe het straks moet als je een kindje hebt. Wij willen je helpen. Wij hebben veel ervaring met hulp aan jonge moeders. Daardoor is voor ons geen enkele vraag gek of overbodig.

We ondersteunen je bijvoorbeeld bij vragen zoals:
– Hoe geef ik de zwangerschap een plek in mijn leven? Er verandert nu zoveel en ik kan niet meer alles wat mijn leeftijdsgenoten wel kunnen.

– Financiën: hoe red ik het financieel als tienermoeder
School: hoe combineer ik het moederschap met school?
Werk: hoe combineer ik het ouderschap met mijn werk

Huisvesting
– Het ouderschap: wat voor moeder wil ik zijn? En wat heb ik nodig om zo’n moeder te worden?
– Relatieproblemen: hoe kunnen we samen vader en moeder zijn voor dit kindje, ook wanneer we geen relatie meer hebben?

 

Ik kan mijn kind niet houden

Het kan zijn dat je bevalling geheim moet blijven of dat je het niet ziet zitten om je kind zelf op te voeden. Dan kunnen we je begeleiden bij vertrouwelijk bevallen, afstand ter adoptie of plaatsing van je kind in een pleeggezin.

 

Tienermoeder opvang

Misschien ben je bang en voel je je niet veilig. Een tienerzwangerschap kan een reden zijn dat mensen teleurgesteld in je of boos op je zijn, of dat je geen plek meer hebt om te wonen. We bieden je de mogelijkheid om tijdelijk te wonen in een opvanggezin, een leef-/leerhuis of een project voor begeleid zelfstandig wonen.

 

Bel 0800 440 00 03 WhatsApp 06 24 90 75 55 Chat met ons Stuur een e-mail