Ralph (32) is het oneens met de keuze van zijn vriendin

De vriendin van Ralph (32) raakte onbedoeld zwanger. Zij wil het houden terwijl Ralph sterk twijfelt. Dit zet hun relatie behoorlijk onder druk. 

 

“Ondanks gebruik van anticonceptie is mijn vriendin toch zwanger geraakt. Hier baal ik enorm van. Onze relatie loopt al een tijdje niet zo lekker. Ook wonen we nog niet samen en weet ik niet of ik dat met haar wel wil. Deze zwangerschap komt nu echt niet goed uit. Ik vind het moeilijk om te zeggen, maar toch denk ik dat abortus de beste oplossing is. Ik zie het niet voor me dat we samen ouders worden. Onze relatie kan dat op dit moment niet aan!

 

Mijn vriendin staat er heel anders in. Ze wil de baby graag houden en heeft aangegeven daarvoor te gaan. Ze kan geen abortus doen, zegt ze. Ik probeer haar te begrijpen, maar houdt ze ook rekening met mij? Ik voel me totaal machteloos en vind het daardoor heel moeilijk om een gesprek met haar aan te gaan. Ik wil haar ervan overtuigen dat ze geen juiste keuze maakt. Waarom wil ze een kindje laten komen, dat niet in een liefdevol gezin met twee ouders op zal groeien? Waarom doet ze het mij aan dat ik straks een kind heb waar ik niet voor kan zorgen? Ik word er boos van als ik me zo machteloos voel. Ik merk, dat als ik haar probeer te overtuigen van mijn eigen standpunt, we alleen maar verder uit elkaar komen te staan.”

 

 

Help jij Siriz helpen? Klik hier om ons te steunen!

 

Help stellen als Ralph en zijn vriendin! De professionele en specialistische hulp van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Met jouw bijdrage kun je veel betekenen voor jonge vrouwen, partners en kinderen die te maken hebben (gehad) met onbedoelde zwangerschap. Jouw donatie helpt stellen als Ralph en zijn vriendin. Meer weten over Siriz? klik hier