Tess (42 jaar) raakte onbedoeld zwanger

Arend en Tess werden geconfronteerd met een onbedoelde zwangerschap op latere leeftijd. Tess en Arend hadden drie kinderen. Tess raakte ongepland zwanger. Siriz begeleidde hen om een keuze te maken tijdens deze zwangerschap. Arend: ‘Toen we terugkwamen van onze vakantie in Spanje ontdekten we dat Tess zwanger was. We hadden een heerlijke vakantie achter de rug en juist uitgesproken dat onze gezinssituatie zo fijn en stabiel was op het moment.

 

Steun van Siriz tijdens onbedoeld zwanger zijn

We merkten dat we samen niet tot een goede beslissing konden komen en ondertussen tikte de tijd door. Tess begon zich ook al misselijk te voelen. We besloten om samen in gesprek te gaan bij Siriz en bij het tweede gesprek bleek dat onze weerstand vooral veroorzaakt werd door angst. Ik heb me als vierde kind in het gezin altijd achtergesteld gevoeld en Tess had vooral angst voor de bevalling. We kwamen tot de conclusie dat het kindje heel erg welkom was en dat deze persoonlijke angst ook opgelost kon worden door goede begeleiding.

Na dit tweede gesprek hebben we nog een gesprek gehad over de mogelijkheden voor extra begeleiding naar de bevalling toe en aandacht besteed aan onze nieuwe gezinssamenstelling.’

'We hadden er geen rekening meer mee gehouden'

Arend

 

Ondersteun verhalen zoals die van Tess en Arend

Bijna 1 op de 5 van de zwangerschappen is ongepland of onbedoeld. De kans is groot dat je zelf iemand kent die dit overkomt.  Wellicht zonder dat je het weet. Er wordt weinig gesproken over onbedoelde zwangerschap. Dan is het fijn om te weten dat deze vrouwen en partners terecht kunnen bij de professionals van Siriz die met hen meeleven, meedenken en zorg bieden. Ook aan mensen die jij mogelijk kent. Naast dat Siriz meisjes, vrouwen en partners helpt, geven we ook preventie. Zo geeft Siriz voorlichting op scholen om zo het aantal onbedoelde zwangerschappen onder jongeren terug te dringen. 20% van de zwangerschappen is onbedoeld. Met jouw donatie bieden we velen hulp en brengen we het aantal onbedoelde zwangerschappen naar beneden.

 

Jouw bijdrage maakt een groot verschil voor onbedoeld zwangerschap

Siriz krijgt als stichting hulp van de overheid en giften van andere organisaties en particulieren. Maar dat is helaas niet genoeg om te kunnen blijven helpen, want onze professionele en specialistische hulp kost veel geld. Daarom hopen we dat jij mensen die onbedoeld zwanger zijn, wilt steunen. Als je Siriz helpt helpen maak je met jouw bijdrage een enorm verschil in het leven van jonge vrouwen, partners en kinderen. We zijn blij met elke donatie, hoe groot of klein dan ook. Dankjewel!

 

Doneer  eenmalig via iDeal

Siriz is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat giften aan Siriz fiscaal aftrekbaar zijn binnen de daarvoor geldende regels. Het betekent ook dat Siriz geen erfbelasting of schenkbelasting hoeft te betalen.