Ongewenst zwanger en de keuze die je moet maken

Als je ongewenst zwanger bent geraakt, kun je best schrikken. Je staat opeens voor een moeilijke keuze. Wil je de zwangerschap uitdragen? Of kies je voor een abortus? Het is belangrijk om hierover goed na te denken, zodat je tot een weloverwogen beslissing komt. Wij begeleiden je bij het maken van jouw persoonlijke keuze. Je kunt met ons bellen, e-mailen, chatten of WhatsAppen om je verhaal te vertellen of een vraag te stellen, maar ook kunnen we je helpen met keuzegesprekken. Deze gesprekken zijn gratis.

De uitslag van een zwangerschapstest

Keuzegesprekken als je ongewenst zwanger bent

In een of meerdere keuzegesprekken zet je, samen met een maatschappelijk werker van Siriz, de mogelijke keuzen en de gevolgen daarvan op een rij. Je krijgt zo meer inzicht in je situatie. We hebben het bijvoorbeeld over wat je verstand of je gevoel zegt. Die spreken elkaar soms tegen. Ook hebben we aandacht voor problemen die er waren voor je zwangerschap of die zijn ontstaan door je zwangerschap, bijvoorbeeld in je relatie of op je school of werk.

 

5 vragen als je ongewenst zwanger bent

Wanneer je onbedoeld zwanger bent kun je jezelf de volgende vijf vragen stellen:
1. Wat betekent de zwangerschap voor jou?
2. Wat zijn de voor- en nadelen van de zwangerschap? En wat zijn de voor- en nadelen van een abortus?
3. Hoe gaat je leven er uitzien na het maken van je keuze?
4. Wat heb je nodig voor het maken van een keuze?
5. Hoe maak je samen een keuze?
 
Meer informatie over het beantwoorden van de bovenstaande vragen vind je op deze pagina. 

 
 
Een eigen keuze maken als je
onbedoeld zwanger bent

De beslissing die je maakt zal bepalend zijn voor hoe je toekomst eruit komt te zien. Daarom vinden we het belangrijk dat je een keuze maakt waar jij blijvend achter kunt staan. De maatschappelijk werker neemt je vragen, twijfels én de keuze die je maakt altijd serieus. We zullen je nooit vertellen wat je moet doen. Wij bieden begeleiding bij het zelfstandig maken van een keuze. Neem contact met ons op via een van onderstaande knoppen.
 
In haar hulpverlening houdt Siriz rekening met moeder, vader en kind. Je vriend, partner of ouders worden, als je dat wilt, betrokken bij de keuzegesprekken.

 

Bel 0800 440 00 03 Stuur een e-mail Chat met ons Zoek een hulppost