Hulppost Siriz in Zwolle

Siriz in Zwolle voor hulp bij onbedoelde zwangerschappen en jong ouderschap

Woon je in de provincie Overijssel of in de omgeving van Zwolle en ben je onbedoeld zwanger? Maak een afspraak met onze maatschappelijke werkers Marieke, Marlies en Jolien in de hulppost Zwolle. Zij luisteren naar je vragen en verhaal.

 

Ze begeleiden je bij het zelf nemen van een beslissing over je onbedoelde zwangerschap. Maar ze zijn er ook voor je wanneer je zwanger bent en hulp nodig hebt bij de omgang met de vader van je kindje. Of wanneer je zorgen hebt over hechting, wonen, financiën, netwerk of maatschappelijk functioneren. Maar ook wanneer bij een prenatale screening een beperking bij je ongeboren kindje is geconstateerd. Ook wanneer je na het verbreken van je zwangerschap hulp of een luisterend oor kunt gebruiken, staan Marieke, Marlies en Jolien voor je klaar.

 

Niet alleen vrouwen zijn welkom bij onze hulppost. Ook mannen die problemen hebben met de keuze van hun (ex-)partner kloppen regelmatig aan.

 

Hulp aan mannen en vrouwen

Siriz verleent kortdurende en langdurende psychosociale hulp aan vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Ook bieden wij opvang aan zwangere vrouwen zonder woonplek die intensieve begeleiding nodig hebben als voorbereiding op het moederschap op jonge leeftijd. Een onbedoelde zwangerschap kan ook zwaar zijn voor de (ex)partners van vrouwen die hiermee te maken krijgen. Siriz steunt en helpt ook mannen die te maken krijgen met deze lastige periode. Lees hier meer over wat de Zwolse hulppost van Siriz voor jou en je (ex)partner kan betekenen.

 

Ondersteuning tijdens zwangerschap

Vrouwen die het kind niet willen houden, maar er wel voor kiezen de zwangerschap uit te dragen, hoeven dit niet alleen te doen. Siriz helpt vrouwen die hulp en steun nodig hebben tijdens deze lastige periode. Ook na het uitdragen van het kind kan een vrouw nog last ervaren. Onze Zwolse maatschappelijk werkers zijn gespecialiseerde hulpverleners die je de juiste steun en begeleiding kunnen bieden. Allerlei verschillende aspecten zoals het emotionele, sociale en relationele spelen mee. Maar er moeten ook juridische aspecten geregeld worden. Dit kan enorm stressvol zijn. Siriz heeft de juiste expertise om vrouwen en hun (ex-)partners bij te staan tijdens het vertrouwelijk bevallen. Lees hier meer over hoe Siriz je daarbij kan helpen.

 

Samen met Siriz de afbreking van je zwangerschap verwerken

Wil je een abortus ondergaan of heb je een abortus ondergaan en ervaar je hier last van? We helpen je deze lastige tijd door te komen. Onze gediplomeerde ervaren collega’s bieden graag hulp en een luisterend oor!

 

Begeleiding bij een prenatale screening met de hulp van Siriz

Een zorgwekkende echo kan veel emoties oproepen. Siriz ondersteunt je bij het maken van een weloverwogen keuze. Tijdens gesprekken wordt stilgestaan bij de situatie van de vrouw en eventuele partner én het ongeboren kind, er is dan aandacht voor allerlei gevoelens die spelen bij deze verdrietige situatie. Lees hier meer over de begeleiding tijdens een prenatale screening.

 

Hulpverlening voor anoniem contact met Siriz

Siriz biedt hulp voor iedereen! Je kunt ook anoniem digitaal met ons chatten. De chat van Siriz is vertrouwelijk en geheel gratis. Ook wanneer je betrokken bent bij iemand uit je omgeving die onbedoeld zwanger is geraakt, kan veilig en anoniem met ons chatten. Je staat er niet alleen voor!

 

Bekijk de kantoortour van onze collega’s Annet en Marlies

De collega’s zijn volop aan het netwerken met andere zorgverleners. “Het is belangrijk dat zorgverleners ons goed weten te vinden,” aldus Marlies Verbruggen, maatschappelijk werker bij Siriz. “Zorgverleners moeten weten dat er een plek is waar professionele hulp gegeven wordt aan vrouwen bij een onbedoelde zwangerschap. Door connectie te maken met andere zorgverleners proberen we onze bekendheid te verbreden, zodat we op die manier nog meer vrouwen kunnen helpen in de kwetsbare situatie waarin ze zitten.” Hoewel de maatschappelijk werkers inmiddels diverse waardevolle contacten hebben opgebouwd, benadrukt ze dat ze nog niet klaar zijn. “We willen ons netwerk echt optimaal uitbreiden om de bekendheid van Siriz te verbreden. Dus voorlopig is er nog genoeg werk aan de winkel.”

 

 

Hulp nodig?

Bel gratis 0800 – 440 00 03. Anoniem bellen? Toets dan #31# bij mobiel bellen en *31* bij bellen vanaf een vaste lijn voor het kiezen van het nummer. WhatsApp met Siriz via 06 – 24 90 75 55 op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur.

 

Contact met Siriz in Zwolle

Bel, e-mail of chat met een van onze maatschappelijk werkers.

 

Adres hulppost Zwolle:

Willemsvaart 16
8019 AB Zwolle

 

Bel 0800 440 00 03 Stuur een e-mail Chat met ons