Marianne (39) vertelde niemand over haar abortuservaring

Marianne (39) heeft abortus laten doen op aandringen van haar toenmalige vriend. Ze mocht er niet over praten.

 

“De abortus is alweer 20 jaar geleden. Ik woonde nog thuis toen ik zwanger raakte van mijn toenmalige vriend. Hij was 10 jaar ouder en lag in scheiding met zijn vrouw. Een kind zou de situatie nog ingewikkelder maken. Hij overtuigde mij ervan dat een abortus beter zou zijn, voor onze relatie en onze toekomst. Na de abortus zou hij met mij verder gaan. Ik heb gedaan wat hij wilde, uit angst hem kwijt te raken. Het was een nare ervaring. Mijn vriend wilde niet dat ik er met iemand over zou praten. Ik vond het erg dat mijn ouders het niet wisten. Na de abortus hebben we nog drie jaar een relatie gehad. Er veranderde niets. Hij ging niet weg bij zijn vrouw. Toen ik een burn-out kreeg, heb ik een punt gezet achter de relatie.

 

Een paar jaar later ontmoette ik mijn huidige vriend. We wilden allebei graag kinderen. Het verleden bleef aan me knagen en samen zochten we hulp. Met een hulpverlener van Siriz hebben we alles op een rij gezet. Ik heb het daarna ook aan mijn ouders verteld. Dat was zo heftig, maar ook goed. Ik heb het nu een plek kunnen geven. Van mijn vriend kreeg ik een ketting met de naam die ik het ongeboren kindje heb gegeven. Zo is het niet vergeten. Ik kan nu zeggen dat ik er sterker door ben geworden. Ik heb meer inzicht in mijzelf. Ik heb in het verleden dingen laten gebeuren die ik niet wilde. Dat wil ik nooit meer!”

 

 

Help jij Siriz helpen? Klik hier om ons te steunen!

 

Help vrouwen als Marianne! De professionele en specialistische hulp van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Met jouw bijdrage kun je veel betekenen voor jonge vrouwen, partners en kinderen die te maken hebben (gehad) met onbedoelde zwangerschap. Jouw donatie helpt vrouwen zoals Marianne. Meer weten over Siriz? klik hier