Isabel: ‘Mijn leven stond op zijn kop’

 

Ik had nooit gedacht dat het mij zou overkomen. ik vergeet dat moment nooit meer. De test was meteen positief. Ik was zwanger. Mijn leven stond op zijn kop.

 

Hoe kon ik voor een kindje zorgen?

Ik was 21 en het was zomervakantie. Het volgende jaar zou ik naar het laatste jaar van de Pabo gaan. In februari zou mijn eindstage beginnen. Dit was

mijn jaar van afstuderen. Hoe moest dit nu verder? Maar een ding wist ik al heel snel zeker: Ik wil het kindje houden. Maar hoe kon ik in deze situatie voor een kindje zorgen? De zorg voor de baby zou voornamelijk op mij neerkomen. Ik woon ver van mijn ouders en in een studentenhuis kon ik geen kind opvoeden. Op welke manier kon ik dit kindje de thuissituatie bieden die het nodig heeft? Ik wist het gewoon niet meer.

 

Help jij Siriz helpen? Klik hier om ons te steunen!

 

Contact met maatschappelijk werker

Toen ben ik op zoek gegaan naar hulp. Op internet kwam ik Siriz tegen. Via de chat kwam ik in contact met hun maatschappelijk werker. Het was voor mij al duidelijk dat ik het kindje wilde houden. Maar op welke manier kon ik mijn kindje een stabiele toekomst geven? Siriz heeft enorm veel voor me betekend. Ze hielpen met praktische zaken, gaven inzicht in financiële mogelijkheden en stelden met mij een toekomstplan op.  Ze hielpen me. Altijd en onvoorwaardelijk. Ik vond, aangemoedigd door Siriz, een plek om te wonen met mijn kindje. Ik haalde een 8 voor mijn scriptie en deed mijn eindstage na mijn zwangerschapsverlof. Al met al was ik maar een halfjaartje later klaar.

 

 

Vertrouwen

Ik heb een mooi appartement, werk en ga zelfs een nieuwe opleiding beginnen. Ik ben harstikke blij met mijn prachtige zoon. Hij is inmiddels al vier en gaat al naar school. We zijn gelukkig samen! De begeleiding van Siriz heeft mij zoveel vertrouwen gegeven. Ze boden een luisterend oor als ik erdoor heen zat en gaven me moed om nieuwe stappen te zetten, ook als deze moeilijk waren.  Siriz gaf mij het gevoel dat ik het niet alleen hoefde te doen. Zo heb ik ook echt het vertrouwen gekregen, dat ik het zelf kan.

 

Mijn leven stond op zijn kop, maar heeft een mooie wending gekregen.

 

De begeleiding betekende veel voor Isabel.

Er was een luisterend oor als ze erdoorheen zat en ze kreeg de moed om nieuwe stappen te zetten, ook als deze moeilijk waren. Isabel voelde het echt als teamwork. Dat gaf haar het gevoel dat ze het niet alleen hoefde te doen. Zo kreeg het vertrouwen, dat ze het zelf kan.

 

Ze ontdekte tot hoeveel ze zelf in staat was. Isabel vond een plek om te wonen en maakte haar opleiding af. Ze haalde een 8 voor haar scriptie en deed haar eindstage na haar zwangerschapsverlof. Daarna vond ze werk en gaat nu zelfs een nieuwe opleiding doen. Ze is superblij met haar zoontje. Hij is al vier en gaat naar school. Het belangrijkste is dat Isabel nu gelukkig is. Met haar leven, haar zoon en haar keuze. Dat is waarom we doen wat we doen. Gratis. Onvoorwaardelijk. Altijd. Want de juiste hulp kan iemands leven een hele mooie wending geven.

Jouw donatie helpt jonge vrouwen zoals Isabel, Ella, Evy of Kyra & Jesse.

Klik op hun naam en lees ook hun verhaal.

 

De professionele en specialistische hulp van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Als je Siriz helpt helpen, maak je een enorm verschil in het leven van jonge vrouwen, partners en kinderen. We zijn blij met elke donatie, hoe groot of klein dan ook. Dankjewel! Meer weten over Siriz? klik hier