Elizabeth (36): “Ik kon dit kindje echt niet geboren laten worden.”

Elizabeth is 36 jaar wanneer ze onbedoeld zwanger raakt. Ze is op dat moment getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. Voor de buitenwereld leek ze alles op orde te hebben.

 

Een sprookje

“Vincent leek de man van mijn dromen. Al vrij snel nadat we elkaar leerden kennen, besloten we samen te gaan wonen en te trouwen. We hadden allebei een goede baan, woonden in een prachtig huis en een paar jaar later volgden vrij snel achter elkaar de geboortes van onze kinderen. Kort daarna kreeg ik een andere kant van Vincent te zien.”

 

Schone schijn

Voor de buitenwereld leken Elizabeth en Vincent het perfecte stel, maar binnenshuis kenden ze veel problemen. “Vincents vader was erg gewelddadig, hij heeft daardoor geen fijne jeugd gehad. En verre van een goed voorbeeld. Hij was af en toe al in therapie geweest voor zijn eigen woede-uitbarstingen, maar de situatie verslechterde heel langzaam toch. Het begon met me uitschelden als ik in zijn ogen iets verkeerd deed, maar op een gegeven moment sloeg hij me regelmatig in elkaar. Ik was niet assertief genoeg om hulp te zoeken en bij hem weg te gaan. Ik heb te lang te te veel getolereerd. Tot ik merkte dat hij ook steeds ongeduldiger werd richting onze kinderen.”

 

En toen bleek ik zwanger

Toen Elizabeth had besloten te willen scheiden, bleek ze zwanger. Ondanks gebruik van anticonceptie. Elizabeth: “Ik heb veel moeite met abortus, maar zag geen andere mogelijkheid dan een afspraak te maken bij een abortuskliniek. Daar bleek ik al 14 weken zwanger. Mijn wereld stortte in. Ik kon dit kindje echt niet geboren laten worden. Ik moest met mijn kinderen weg bij Vincent, voordat het geweld zich op hen zou richten. Ik kon het niet aan om in deze situatie alleenstaande moeder te worden van een twee jonge kinderen én een baby.’

 

*vanwege privacyredenen zijn namen gefingeerd

 

Ben jij of ken jij iemand die onbedoeld zwanger is?

De maatschappelijk werker van Siriz vertelt je nooit wat je moet doen. We helpen je bij het in kaart brengen van jouw situatie en leggen je alle mogelijkheden uit rondom je onbedoelde zwangerschap, zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken die bij jou past. Wat je keuze ook is, ook daarna zijn we er voor je om je te ondersteunen.