Elise (32) had een tegenvallende 20 weken echo

Elise (32) en haar man zijn erg geschrokken na de uitslag van de 20 weken echo. Ze krijgen een kindje met het syndroom van Down.

 

“Toen ik voor een 20 weken echo ging, vond ik dat al best spannend. In mijn man’s familie komt syndroom van Down voor. Toch schrok ik erg toen we hoorden dat de echo een afwijking liet zien. We kwamen in een hele verwarrende periode terecht. Het kindje zou niet alleen Down hebben, maar ook andere afwijkingen.

Ik zag het niet meer zitten en belde Siriz. We konden snel op gesprek komen, en we kregen alle ruimte om ons verhaal te doen, maar ook na te denken over wat we wilden. Wat bij ons zou passen. Het waren echt de moeilijkste weken van ons leven. Gelukkig konden mijn man en ik elkaar steunen, maar dat hoor ik ook wel eens anders.

Na nog meer onderzoeken bleken de andere afwijkingen wat minder zeker en durfden we er voor te gaan. We gaan een Down-kindje krijgen. Het zal niet gemakkelijk worden, maar toch kijk ik uit naar de geboorte; het is ons kind en we houden er nu al van.”