Diana’s vriendin Sylvia (17) is zwanger

Diana’s beste vriendin Sylvia (17) is zwanger geraakt van haar vriend. Hij wil dat ze het weg laat halen. Diana worstelt met hoe ze er het beste voor haar vriendin Sylvia kan zijn.

 

”Sylvia is smoorverliefd op haar vriend. Ze heeft het, sinds ze zwanger is van hem, alleen nog maar over samenwonen en een gezinnetje stichten. Maar haar vriend is niet te vertrouwen! Hij heeft helemaal geen gezin met haar, hij heeft meerdere vriendinnen. Volgens mij weet ze dat best, maar zij ziet alleen nog maar dat droomplaatje voor zich. Als ik erover begin, wordt ze boos op mij.

Ook zet hij Sylvia onder druk om het weg te laten halen. Hij is er ‘nog niet klaar voor’. Sylvia denkt dat, als ze het nu laat weghalen, ze in de toekomst alsnog samen een gezinnetje kunnen beginnen. Maar ik weet wel beter! De relatie houdt vast niet lang stand en dan krijgt ze misschien spijt van haar keuze voor abortus.

Hoe kan ik haar helpen? Ik wil niet dat ze later misschien vol spijt terug kijkt op een abortus, maar ik wil ook niet dat ze straks in haar eentje voor een kind moet zorgen! Ze denkt zelf niet goed na en laat zich meeslepen door haar gevoelens voor haar vriend. Ik maak me echt zorgen om haar.”

 

Lees dit verhaal ook op www.vragenoverabortus.nl. 

 

 

Help jij Siriz helpen? Klik hier om ons te steunen!

 

Help vrouwen als Syvlia! De professionele en specialistische hulp van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Met jouw bijdrage kun je veel betekenen voor jonge vrouwen, partners en kinderen die te maken hebben (gehad) met onbedoelde zwangerschap. Jouw donatie helpt vrouwen zoals Sylvia. Meer weten over Siriz? klik hier