Corina is 45 jaar en onverwacht zwanger

45 was ze. Trotse moeder van twee pubers. Haar leven helemaal op de rit. Een lieve man, een fijne baan, een eigen huis en een vrij leven waarin ze als gezin veel reizen. En dan blijkt ze onverwacht zwanger.

 

Laten we teruggaan naar het moment dat je ontdekte dat je onverwacht zwanger was. Hoe voelde dat voor jou?

Corina: “Het was werkelijk overweldigend. Op mijn 45e had ik mijn leven goed op de rit en mijn focus lag vooral op mijn twee pubers en de dagelijkse beslommeringen. We hadden het fijn met elkaar en als we vrij waren, probeerden we zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen. Ik was totaal niet gericht op een zwangerschap, had die fase helemaal afgesloten. Plotseling geconfronteerd worden met een zwangerschap, brengt zoveel emoties met zich mee: verwarring, angst en totale onzekerheid.

 

Begrijpelijk. Hoe ging je om met deze gevoelens en de uitdagingen die de zwangerschap met zich meebracht?

Corina: “Eerlijk gezegd wist ik totaal niet hoe ik ermee om moest gaan. Ik voelde me gevangen tussen mijn rol als moeder van tieners en de onzekerheid van een zwangerschap op mijn leeftijd. Gelukkig kwam mijn vriendin Marianne op een dag met het idee om contact op te nemen met Siriz. Ze wist dat ik hulp nodig had.”

 

Hoe veranderde dat je situatie?

Corina: “Nou, ik was aanvankelijk terughoudend, maar ik besloot het toch te proberen. Ik begon gewoon met laagdrempelig contact via de app. Op een gegeven moment merkte ik dat ik behoefte had aan een echt gesprek met een van de maatschappelijk werkers van Siriz en planden we een afspraak in. Dat gesprek was zo’n enorme opluchting. Ze begrepen mijn gevoelens en verzekerden me dat het oké was om me zo te voelen.

 

Wat voor impact had deze steun op jou?

Corina: “Het veranderde mijn perspectief. Ik begon te begrijpen dat ik niet alleen was en dat er opties waren die ik rustig kon overwegen. Ik leerde om mijn gevoelens serieus te nemen en te luisteren naar wat ik echt wilde.”

 

Dat klinkt als een belangrijke stap. Hoe ben je uiteindelijk omgegaan met de reacties van je partner en je kinderen?

Corina: “Het was niet makkelijk, maar met de steun van Siriz heb ik met hen kunnen praten. De gesprekken brachten ons als gezin dichter bij elkaar en gaven me de kracht om openhartig te zijn over mijn gevoelens en zorgen.”

 

Je bent nu 28 weken zwanger. Hoe voel je je nu, naarmate je zwangerschap vordert?

Corina: “Het is een enorm proces geweest. Door de steun van Siriz en mijn dierbaren heb ik ontdekt dat ik sterker ben dan ik dacht. Hoewel het een onverwachte wending was, ben ik nu hoopvol en vol vertrouwen in de toekomst.”

 

Wat zou je willen zeggen tegen anderen die in een vergelijkbare situatie zitten?

Corina: “Zoek hulp, praat met iemand die je vertrouwt en weet dat je gevoelens er toe doen. Het leven kan onverwachte wendingen nemen, maar met de juiste steun kun je elke uitdaging aangaan en groeien als individu en als gezin.”

 

Heel erg bedankt dat je je verhaal met ons hebt willen delen, Corina. Het is een inspirerend verhaal van veerkracht en groei.

Corina: “Dank je wel, ik hoop dat mijn verhaal anderen kan helpen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.”