Studentenevenementen

Siriz bij studentenevenementStudenten zijn over het algemeen heel open. Tijdens de studentenevenementen in steden als Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam en Maastricht bleek dat ook dit jaar weer het geval. We voerden boeiende gesprekken over seksualiteit en onbedoelde zwangerschap. Aan  de hand van prikkelende stellingen en interactieve spellen zetten we studenten aan het denken.

 

Neem bijvoorbeeld het dartspel ‘Is het bij jou in één keer raak?’ Als studenten de dartpijl in (de buurt van) de roos gooiden, kregen ze een kindje in de vorm van een pop. Vaak ontstonden er dan leuke gesprekken over seksualiteit en welke keuze de studenten zouden maken als ze te maken zouden krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Regelmatig kwam ook de ethische kant van abortus ter sprake.

 

Siriz is elk jaar aanwezig bij de introductieweken van hen collegejaarOok speelden we het spel ‘Stel je ’s voor’. Prikkelende stellingen zoals: ‘Ga jij mee voor een one-night stand?’ of ‘Als een vrouw zwanger raakt van een one-night stand en kiest voor het uitdragen van de zwangerschap is dat niet de verantwoordelijkheid van de man.’ leverden ook dit jaar weer interessante gespreksstof op.

Siriz bij studentenevenementen