Preventie op maat

Wij ontmoeten jongeren niet alleen op school. Ook in een buurthuis, kerk of internaat gaan wij in gesprek met jongeren. Zo was collega Peter onlangs bij jongens die tijdelijk moeten leven in een gesloten justitiële jeugdinrichting. Zij hebben heel direct te maken met de gevolgen van door hun gemaakte keuzes. En ook zij moeten leren nadenken over keuzes rondom seksualiteit en relaties. Benieuwd naar de ervaringen van collega Peter? Hij schreef er een mooie column die deze zomer verscheen in het Nederlands Dagblad. Of lees wat Cees Pina van forensisch centrum Teijlingereind van de voorlichting vond.

 

Collega Jonneke was een avond te gast bij schipperskinderen. Zij leven door de week op een internaat en zien in het weekend hun ouders op een (binnenvaart)schip. Veel tijd om met hun ouders te praten over seksualiteit is er niet. Er ontstond een mooi gesprek over hechting. Daarover kun je lezen in de reactie hieronder van Dorothea van den Berg van het Schippersinternaat.

 

Voor deze bijzondere doelgroepen passen wij graag ons preventiepakket aan. Wij zijn ervaren in het maken van een programma op maat. Wilt u weten wat dat voor uw jongeren kan betekenen? Neem contact met ons via de contactpagina of met de preventiemedewerker in uw regio!

 

‘We kunnen terugkijken op een fijn, open en leerzaam gesprek waarin niet alleen de preventieleidster aan het woord was, maar ze juist ook op een relaxte, spontane manier met de tieners aan de slag ging! Het spel wat ze mee nam was een groot succes. Hierdoor kwamen gesprekken op gang om zo met elkaar van gedachten te wisselen over allerlei vragen die met seksualiteit te maken hebben! Wij kijken uit naar een volgende keer om ons gesprek te vervolgen...we waren nog lang niet uitgebabbeld over dit onderwerp!’  

Dorothea van den Berg, activiteitenbegeleider Schippersinternaat