stel op bankje

Lesprogramma ‘Seks, liefde en dan …’

Het programma ‘Seks, liefde en dan…’ bestaat uit een serie van twee lessen die 75-90 minuten duren. In deze lessen gaan we in gesprek met kinderen van groep 7/8 over veranderingen in de puberteit, seksualiteit, verliefdheid en grenzen. Daarnaast gaan we met ouders in gesprek over de seksuele ontwikkeling van jongeren, en over communicatie tussen ouders en kinderen.

 

Inhoud

In dit lesprogramma komen twee belangrijke thema’s aan de orde, namelijk weerbaarheid en (beginnende) seksualiteit.

 

Weerbaarheid (eerste les)

In dit onderdeel bespreken we de seksuele ontwikkeling bij jongeren en hoe je daar mee omgaat. Denk hierbij aan verliefdheid, schaamte, groei, aangeven van grenzen en wensen en de verandering van je lichaam.

 

Seksualiteit (tweede les)

In de tweede les bespreken we alles rondom seksualiteit. Onderwerpen in deze les zijn o.a. seks, hormonen, emoties, positieve en negatieve gevolgen van seks, voortplanting en prenatale ontwikkeling.

 

Ouderbijeenkomst

In een bijeenkomst met ouders van de betrokken kinderen bespreken we de seksuele ontwikkeling van jongeren. Verder hebben we het over hoe je met je kind in gesprek gaat over seks.

 

Werkvormen

Het programma ‘Seks, liefde en dan…’ is interactief. We gaan in gesprek met de klas en alle vragen en meningen van leerlingen zijn welkom.

 

Zelf stellen we ook veel vragen om de leerlingen aan het denken te zetten. Het gesprek wordt ondersteund met filmpjes, quizjes, beeldmateriaal, het spelletje ‘plaatje praatje’ en andere werkvormen. Tijdens de ouderavond komen dezelfde werkvormen terug.

 

Voorkant doos van spel Plaatje praatje   Plaatje Praatje_Uit de kleren

 

 

Boek een les Bel 085 130 15 70  Stuur ons een e-mail