Maak kennis met … Quitta Vonk

Quitta Vonk werkte ruim vijftien jaar als verpleegkundige, systemisch werker en ambulant behandelaar in de GGZ .

Sinds 1 juni 2023 werkt ze als maatschappelijk werker op de hulppost in Gouda.

 

​​​​​​​“Mijn eerste indruk en ervaringen binnen Siriz zijn zeer positief. Ik heb nog geen moment spijt gehad van de keuze om de overstap te maken! Op het moment dat iemand in mijn netwerk op sociale media een vacature van Siriz deelde, twijfelde ik geen moment en solliciteerde ik op de functie.”

 

“Ik werd direct getriggerd door het werk dat Siriz doet. Zo bieden we kort- of langdurige hulpverlening in diverse situaties zoals ondersteuning bij het maken van een keuze bij een onbedoelde zwangerschap. We bieden begeleiding voor en na de zwangerschap, ondersteuning bij jong-ouderschap, post-abortus hulpverlening en hulp bij afstand ter adoptie. Daarnaast bieden we ook hulp in een sociaal kwetsbare situatie aan moeder, partner en kind, voor en na de bevalling.”

 

“Het werk dat we doen bij Siriz is ontzettend waardevol en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Mijn doel is om iets te kunnen betekenen voor onbedoeld zwangere vrouwen en hun (ex-)partners. Dit betekent oordeelsvrij mogen bespreken van een onbedoelde zwangerschap. Daarmee ik hoop drempels te kunnen weghalen, zodat de vrouw tot een eerlijk en weloverwogen besluit kan komen.”