Plaatje Praatje Blote foto

Jonge kinderen zien bloot- en seksbeelden

Veel kinderen komen (online) in aanraking met bloot en/of seks, blijkt uit onderzoek van Rutgers en het NOS Jeugdjournaal. 69% van twaalfjarigen hebben beelden van blote mensen gezien en 43% van mensen die seks hebben. Deze jongeren zien seksueel getinte beelden voorbij komen op o.a. hun smartphone (36%) en tablet (21%). Met de komst van mobiele media kunnen jongeren tevens geconfronteerd worden met sexting. Des te meer redenen om kinderen goed voor te lichten.

 

Jongeren van 12 jaar zien de bloot- en seksbeelden vooral thuis (75%). Hoewel een meerderheid (61%) het vervelend vindt om met ouders erover te praten, vindt twee derde van de jongeren (68%) het wel belangrijk om hier met hun ouders over te praten.

 

Plaatje Praatje Blote foto

 

Preventielessen en ouderavonden

Om jongeren weerbaarder te maken op het gebied van seksualiteit geeft Siriz preventielessen op scholen. In deze lessen leren jongeren hun grenzen en wensen aan te geven. De lesstof en leermiddelen stemmen we altijd af op de doelgroep. Met behulp van laagdrempelige spellen sluiten onze preventielessen goed aan bij de jongeren van groep 7 en 8 van de basisschool. Naast het geven van voorlichtingslessen verzorgt Siriz ook ouderavonden, zodat ouders beter met hun kind over seksualiteit kunnen praten. Hiermee kan uw school met Siriz handvatten geven aan de ouders van uw leerlingen. Neem contact op met een preventiemedewerker of vraag vrijblijvend om meer informatie.