Sexting

sextingSexting: je hoort en leest er veel over. Sexting is het verspreiden of delen van seksueel getinte foto’s of berichten via mobiele telefoons of andere mobiele media. De impact van een sexting incident is groot op het leven van een jongere. Francien, sexting slachtoffer, schreef een boek over haar verhaal. Zij geeft een inkijkje in de gevolgen van sexting in haar leven.

 

Weerbaarheid

Kinderen lijken op steeds jongere leeftijd bezig te zijn met sexting. Op scholen worstelen onderwijsprofessionals hoe ze hun leerlingen goed kunnen leren omgaan met sociale media, maar ook hoe ze hun leerlingen weerbaar kunnen maken op het gebied van seksualiteit. Als jongeren weten wat zij wel en niet willen en wat de gevolgen van hun keuzes zijn, wordt de kans op sexting incidenten kleiner. In onze preventielessen willen we jongeren bewust en weerbaar maken op het gebied van seksualiteit.

 

Samen optrekken tegen sexting

Vaak is sexting niet het probleem van één school. Door sociale media worden de foto’s en filmpjes ook verspreid onder leerlingen van scholen uit de omgeving. Daarom is het goed om hier als scholen gezamenlijk in op te trekken. Siriz kan daar vanuit haar ervaring goed in meedenken!