Verplicht sekslessen op de middelbare school!?

‘Op middelbare scholen moet standaard voorlichting over seksuele diversiteit worden gegeven aan jongens, zeggen deskundigen, zodat ze leren meisjes met respect te behandelen. Zeker na ‘Keulen’ verdient dit onderwerp volgens hen meer aandacht.’

Volkskrant, 3 februari 2016.

 

Voorlichtingslessen op school

Het is belangrijk dat jongeren leren waar de grenzen liggen van de ander, dat ze weerbaar zijn. Dat onderwerpen als seksualiteit, wensen en grenzen, bespreekbaar zijn en dat jongens en meisjes op een gezonde manier met elkaar omgaan. Het leren praten over intieme onderwerpen maakt jongeren weerbaar in hun relaties.

 

Jongens hebben behoefte aan gesprek 

Uit onderzoek naar de campagne Beat the Macho, van onder meer Rutgers, Movisie en Soa Aids Nederland, in opdracht van het ministerie van OC&W blijkt dat jongens graag met elkaar praten over de druk die ze ervaren vanuit bestaande normen over mannelijkheid. Ze hebben behoefte om over gevoelige onderwerpen als meisjes, relaties en seksualiteit te praten, als dit in een veilige en open sfeer gebeurt.

 

Ook in gesprek over seksualiteit? Boek een les!

Wilt u dat uw leerlingen ook in een veilige setting in gesprek gaan over thema’s als seksualiteit, wensen en grenzen en weerbaarheid? Boek dan nu een preventieles van Siriz.