Stellingenspel Stel je 's voor Bord

‘Stel je ’s voor’

‘Stel je ’s voor’ is ontwikkeld voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar. Het wordt tijdens onze lessen gebruikt om jongeren spelenderwijs aan het denken te zetten over zichzelf, relaties, seksualiteit, het leven en hun grenzen en wensen. Door met elkaar in gesprek te gaan over stellingen en situaties verkennen jongeren hun eigen grenzen op het gebied van seksualiteit en relaties.

 

Jongeren ervaren de werkvorm als een leuke afwisseling in het lesprogramma. Zij geven te kennen dat ze het fijn vinden om op een serieuze manier te praten over onderwerpen als relaties en seksualiteit. Daarnaast vinden ze het leuk om de meningen van hun klasgenoten te horen en hoe zij bepaalde situaties zouden oplossen.

 

Stellingenspel Stel je 's voor Bord

 

De reacties op ‘Stel je’s voor’ zijn positief. Bent u benieuwd of het spel ook geschikt is voor uw leerlingen? Neem contact op met de preventiemedewerker in uw regio. Hij/zij kan u meer informatie geven over het spel en op welke wijze het wordt ingezet in onze preventielessen. Ook kunt u meer informatie krijgen over andere werkvormen en lesmaterialen voor een preventieles.