Preventiefilmpjes ‘Wat doe jij?’

siriz preventiefilm

Sinds april 2016 zijn de preventiefilmpjes van Siriz over seksuele wensen en grenzen te zien in de bioscoop*, via YouTube en Facebook. De centrale vraag aan het eind van elk filmpje is: Wat doe jij?

 

Op deze manier willen we jongeren, ook buiten de klas, laten nadenken over hun wensen en grenzen op het gebied van seksualiteit en hen op die manier weerbaarder maken. De filmpjes zijn ook goed te gebruiken in uw eigen lessen of om te verspreiden onder de jongeren op uw school.

Er zijn drie filmpjes beschikbaar die u kunt vinden op ons YouTubekanaal:
Selfie, over sexting.
Alleen thuis, over (on)gewenst seksueel gedrag.
Ouders en relaties, over jongeren, hun ouders en seksualiteit.

 

Wilt u de leerlingen in uw klas gerichter laten nadenken over hun seksuele wensen en grenzen, onbedoelde zwangerschap en hen zo weerbaarder maken? Boek dan een preventieles van Siriz onder leiding van een professionele preventiemedewerker. De preventiemedewerker speelt in op wat er leeft/speelt in de klas. Leerlingen gaan door middel van diverse werkvormen in gesprek met elkaar en verwoorden op die manier wat ze belangrijk vinden en wat hun gedrag is in verschillende situaties.

 

*Van 14 april tot en met 18 mei 2016 wordt het filmpje Selfie getoond in bioscopen voorafgaand aan de films Divergent: Allegiant, Batman vs. Spiderman, The Huntsman en Captain America.