animatie jongen en meisje hand in hand

Lesprogramma ‘Pre-pubers en seksualiteit’

Het programma ‘Pre-pubers en seksualiteit’ bestaat uit een eenmalige bijeenkomst van 90-120 minuten. In dit programma gaan we in gesprek met leerkrachten van groep 7 en 8 over kinderen en seksualiteit.

 

Inhoud

In het programma ‘Pre-pubers en seksualiteit’ komen twee belangrijke thema’s aan de orde namelijk de seksuele ontwikkeling van jongeren en communicatie over dit onderwerp in de klas.

 

Seksuele ontwikkelingen

Met dit thema bespreken we hoe jongeren zich ontwikkelen op het gebied van seksualiteit. We kijken naar onderzoeken en cijfers en leggen dat naast de ervaringen uit de praktijk. We bespreken onderwerpen als lichamelijke verandering, trends, ervaringen van jongeren en leerkrachten.

 

Communicatie in de klas

In dit thema bespreken hoe je met jouw klas in gesprek gaat over seksualiteit. We wisselen ervaringen uit met andere leerkrachten en we bespreken tips en trics als het gaat om lessen seksuele vorming.

 

Werkvormen

Dit programma bestaat uit een presentatie die wordt afgewisseld met filmpjes en beeldmateriaal. Daarnaast is er veel ruimte voor dialoog en discussie en bespreken we cases en praktijkvoorbeelden in een interactief spel.

 

 

 

Boek een les Bel 085 130 15 70  Stuur ons een e-mail