Op de introductieweek voor studenten

In augustus beginnen de HBO- en WO-studies ook weer en studenten hebben aan het begin van het studiejaar allerlei introductieactiviteiten. Siriz is daar ook aanwezig. We staan op de informatiemarkten van de meeste studentensteden om met studenten in gesprek te gaan. Zo staat preventiemedewerker Peter Munneke op de UIT, de Utrechtse stadsintroductie voor aankomende studenten.

 

‘Studenten zijn een leuke doelgroep om mee in gesprek te gaan! We gebruiken een aangepaste versie van ons stellingenspel en als ze eenmaal los gaan zijn er geen taboes meer om te bespreken. Wel of niet een one-nigthstand, wel of geen condooms, wat als je zwanger wordt uit een eenmalige affaire? Het zijn boeiende gesprekken en studenten zeggen keer op keer: “Goed dat jullie er zijn, er gebeurt hier van alles, dus er zullen vast studenten zijn die jullie nodig hebben”.’

 

9 maanden zwanger van een bier baby

 

Dit jaar kunnen de studenten voor het eerst anoniem een enquête over seksualiteit invullen. We zijn namelijk benieuwd naar de ervaringen van studenten met onveilige seks en zwangerschap. De resultaten van de enquête worden op onze site gepubliceerd.