Online collecte voor hulpposten Siriz

Jaarlijks raken er tienduizenden vrouwen onbedoeld zwanger. Bij Siriz weten wij, als geen ander, hoe een onbedoelde zwangerschap het leven van een vrouw op z’n kop kan zetten. En hoe belangrijk en prettig het is om dan op een veilige plek bij jou in de buurt te praten over je zorgen, gevoelens, mogelijkheden en welke hulp er beschikbaar is. Daarom zijn onze hulpposten, verspreid over Nederland, van onschatbare waarde. Om deze hulpposten open te houden is jouw steun onmisbaar. Daarom houden wij een online collecte.

 

Lokale hulp belangrijk

Bij de Siriz-hulpposten voeren onze maatschappelijk werkers hulpgesprekken met onbedoeld zwangere vrouwen. Onze collega’s zijn gespecialiseerd in deze hulpverlening en kennen het lokale netwerk. Als dat nodig is, zijn er korte lijntjes met andere lokale organisaties die verder kunnen helpen op andere gebieden, bijvoorbeeld als er sprake is van schuldhulpverlening.

 

Je staat er niet alleen voor

Nanja de Loos bevestigt het belang van de hulpposten. Ze werkt al jaren als maatschappelijk werkster op de hulppost in Den Haag en heeft daar al talloze vrouwen begeleid die onbedoeld zwanger waren. “Eigenlijk heeft iedere vrouw die hier aanklopt hoop voor de toekomst. Het feit dat ze hulp zoekt laat zien dat ze vooruit wil. Ik wil deze vrouwen graag ondersteunen en laten merken dat ze er niet alleen voor staan.” De hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit een keuzegesprek, het samen zoeken naar financiële oplossingen of het ondersteunen van een (vaak jonge) moeder bij het aankomende moederschap.

 

Help jij ook mee?

Normaal gesproken zou er deze week een huis-aan-huis-collecte plaatsvinden voor onze hulpposten. In verband met het coronavirus vindt de collecte dit jaar online plaats. Gun jij onbedoeld zwangere vrouwen een veilige plek bij hen in de buurt waar zij gespecialiseerde hulp krijgen bij hun onbedoelde zwangerschap? Geef dan nu via de online collecte.