Nieuw: hulpverlening via WhatsApp

Bereikbaarheid

Siriz wil zo goed mogelijk bereikbaar zijn voor iedereen die geconfronteerd wordt met een onbedoelde zwangerschap. Dat is de reden waarom vrouwen en mannen vanaf half september 2016 ook via WhatsApp contact kunnen opnemen met Siriz. Onze maatschappelijk werkers beantwoorden de berichtjes. Zij zijn deskundig in het verlenen van hulp bij een onbedoelde zwangerschap en bij de verwerking van een abortuservaring.

 

In behoeften voorzien

whatsappUit het aantal hulpvragen via WhatsApp blijkt de inzet van de applicatie in een behoefte te voorzien. Vooral veel jongere vrouwen gebruiken de applicatie om hun vragen aan Siriz te stellen of hun situatie voor te leggen. Het medium is geschikt voor het stellen van algemene, korte vragen. Mocht een gesprek te lang worden dan verwijzen onze maatschappelijk werkers de hulpvrager door naar de telefonische hulplijn, e-mail of chat. Daar kunnen zij ze uitgebreider te woord staan en hen zo beter van dienst zijn.

 

Bijzondere situatie

In een van de eerste weken dat we WhatsApp in onze hulpverlening gebruikten, maakten we een bijzondere situatie mee. Een jonge vrouw, die niet wist dat zij zwanger was, appte ons omdat zij zoveel buikkrampen had. Het bleek om een beginnende bevalling te gaan. De maatschappelijk werker kon haar doorverwijzen naar goede medische begeleiding voor de bevalling. We waren blij dat we er via WhatsApp voor deze vrouw konden zijn.