Kind blijven of kind krijgen?

In 2014 heeft BMC Groep het preventieprogramma van Siriz geëvalueerd en vergeleken met andere preventieprogramma’s. Uit de evaluatie van BMC blijkt dat het herhaaldelijk bespreken van een thema een belangrijke succesfactor is voor het slagen van een interventie. Daarom heeft Siriz het lesprogramma Kind blijven of kind krijgen? ontwikkeld. Het is bedoeld voor leerlingen in de bovenbouw van het VMBO en het Praktijkonderwijs. Het programma bestaat uit: drie lessen voor jongeren, een docenteninstructie en een ouderavond.

 

De lessenserie kent de volgende opbouw:
Les 1. Onbedoelde zwangerschap;
Les 2. Geslachtsorganen, prenatale ontwikkeling, preventie van zwangerschap;

Les 3. Wensen en grenzen.

 

Elke les is opgebouwd uit de vier fases van Kolb: ervaren, reflecteren, conceptualiseren en toepassen. Het socratisch gesprek is een belangrijk onderdeel van elke les. Verder wordt er gebruikgemaakt van filmpjes, opdrachten en spellen.

 

Docenteninterventie

Voorafgaand aan de lessenserie krijgen de docenten een instructie over hun rol tijdens de lessen en hoe zij na de lessenserie met jongeren in gesprek kunnen gaan over seks.

 

Ouderinterventie

Tijdens een ouderavond gaan ouders met elkaar in gesprek over hoe je seks bespreekbaar maakt in de opvoeding. Ook krijgen ze tips om dit op een goede manier met hun kinderen te doen.

 

Tarieven en praktische informatie

Uit de ervaring van de preventiemedewerkers blijkt dat een serie van lessen gunstig is voor de band met leerlingen. Door herhaaldelijk contact ontstaat er onder leerlingen meer vertrouwen om vragen te stellen.

Het programma wordt door Siriz als één pakket aangeboden. Daarbij zijn de prijzen afhankelijk van het aantal klassen waar het voor aangeboden wordt en afhankelijk van het aantal dagen waarover het programma verdeeld wordt. Bekijk de tarieven en praktische informatie over het programma.

 

Wilt u meer weten over Kind blijven of kind krijgen?, neem dan contact op met de preventiemedewerker in uw regio.

 

Boek een les Bel 085 130 15 70 Stuur ons een e-mail