Een tekort aan de anticonceptiepil


De anticonceptiefolder van Siriz bevat informatie over alternatieven.

 

Bij Nederlandse apotheken is er momenteel een tekort aan de meest gebruikte varianten van de anticonceptiepil. Hoe lang dit nog gaat duren is onbekend. De pil blijft het meest gebruikte anticonceptiemiddel In Nederland. Door het tekort wordt op dit moment de anticonceptiepil voor woekerprijzen te koop aangeboden op Marktplaats.

 

Als preventiemedewerker vind ik dit een zorgelijke situatie. Wat nu als, door het tekort aan de anticonceptiepil, tienermeisjes onbedoeld zwanger raken? Best vaak hoor ik van tienermeisjes dat ze stiekem, zonder dat ouders het weten, aan de pil zijn. Ik hoop dan ook van harte dat het tekort snel opgelost is.

 

Maar wat zijn de alternatieven voor de anticonceptiepil?Folder anticonceptiemiddelen
Siriz ontwikkelde een overzichtelijke folder waarin alle vormen van anticonceptie op een rijtje staan.  Er staat kort omschreven hoe je het middel gebruikt, wat de voor- en nadelen zijn en wat je kunt verwachten.

 

De folder wordt uitgedeeld en besproken tijdens onze lessenserie ‘Kind blijven of kind krijgen’.

Het is belangrijk dat jongeren weloverwogen keuzes maken op het gebied van seksualiteit en relaties; daar hoort een weloverwogen keuze voor een bepaalde vorm van anticonceptie ook bij.

 

Meer informatie over onze lessen of een les boeken? Kijk op www.siriz.nl/preventie.

 

Boek een les

 

Geschreven door: Debora Fernald (Siriz preventiemedewerker regio Zuid-Holland & Zeeland)