De dag van … maatschappelijk werker Natasja Kranendonk

09.00 uur

Het is dinsdag, de start van mijn werkweek. Vandaag werk ik met mijn collega Ebbe, die net terug is van vakantie. Dus tijd om even bij te kletsen. Zij vertelt over haar vakantie en ik over het reilen en zeilen op de hulppost.

 

10.00 uur

Er staan wat telefoontjes in mijn agenda. Ik bel met de gemeente, de schuldhulpverlening, een werkgever en ik heb contact met een kinderdagverblijf. Ondertussen heeft Ebbe de online dienst en komt er een chat binnen van een dame van 35 die ongepland zwanger is geraakt en graag een keuzegesprek wil. We kunnen haar helpen en plannen een gesprek voor haar in met een van onze collega’s.

 

11.30 uur

Ik stap in de auto voor een paar bezoekjes aan cliënten. De eerste cliënt die ik bezoek is nog zwanger. Met haar hebben we het over de spullen die ze nog nodig heeft. Daarnaast spreken we het bevalplan door en hebben we het over de huisvesting. Er is voor haar een beschikking aangevraagd om te kunnen wonen in ons moeder-kindhuis in Gouda. Het is nu nog wachten op het besluit van de gemeente.

 

13.30 uur

Ik stap ik weer in de auto op weg naar de volgende cliënt. Deze moeder is al bevallen en met haar praten we dus over allerlei andere zaken. We praten over haar werk na haar verlof, de opvang van de kinderen en hoe ze ernaar kijkt om weer te gaan werken.

 

16.00 uur

Ik stap het kantoor weer binnen, werk de administratie bij en klets nog wat met Ebbe.

 

17.00 uur

We sluiten de hulppost af en gaan naar huis.