Abortus en de abortuspil

Ben je onbedoeld zwanger en twijfel je over het nemen van een abortuspil? Ben je in paniek omdat je niet weet wat je moet doen? Zegt je verstand het een en je gevoel het ander? Het is belangrijk om de tijd te nemen om goed en rustig na te denken zodat je tot een weloverwogen keuze komt.  Siriz biedt begeleiding bij het maken van je keuze. Onze hulp is gratis.

 

Wel of geen abortuspil? Meer inzicht in je situatie

Samen met jou zetten we de mogelijkheden en de gevolgen van je keuze op een rij. Je krijgt zo meer inzicht in je situatie. Ook gaan we dieper in op de problemen die je ervaart. We kijken, samen met jou, naar de toekomst. Hoe gaat je leven eruit zien als je deze zwangerschap houdt? En hoe als je kiest voor abortus door middel van de abortuspil?

Naast deze vragen geven we je ook antwoorden op de vragen die je hebt. Bijvoorbeeld over huisvesting of financiën als je de zwangerschap uit wilt dragen, of over andere zaken die voor jou van belang zijn voor de keuze.

 

Keuzegesprekken

In een of meer gesprekken helpen we jou op weg in je keuzeproces. De maatschappelijk werker van Siriz zal je niet vertellen wat je moet doen, maar helpt je om zelfstandig een keuze te maken die bij jou past. Als je wilt, betrekken we ook je partner bij de gesprekken.