‘Wat doe jij? Wensen en grenzen in de liefde’

In de lessenserie ‘Wat doe jij? Wensen en grenzen in de liefde’ denken jongeren na over relaties, wensen en grenzen van hunzelf en de ander, (onbedoelde) zwangerschap en jong ouderschap.
De serie bevat veel verschillende werkvormen. Denk aan presentaties, gespreksvormen, spelvormen en psychofysieke oefeningen. Leerlingen gaan in een integratieles ook actief aan de slag met het geleerde. Uiteraard wordt alles aangepast aan het niveau en de leeftijd van de leerlingen.

 

De volledige lessenserie bestaat uit:
– introductieles (70-90 minuten)
– 4 inhoudelijke lessen (60-90 minuten)
– weerbaarheidstraining (60-90 minuten)
– oudersessie (60-90 minuten)

 

Uiteraard is het ook mogelijk om losse lessen af te nemen uit de gastlessenserie. Meer informatie over de lessenserie vind je hier. Of bekijk ons verdere aanbod.

 

De kosten

ga naar de website van de gezonde school

De kosten voor een hele lesdag,verzorgd door Siriz, bedragen € 1.000. Een halve lesdag kost € 500.

Wist u dat u subsidie kunt aanvragen via Gezonde School?

Na een goedgekeurde aanvraag ontvangt u maximaal  € 8.000 per schoollocatie per jaar die u kunt besteden aan onder andere de preventielessen van Siriz. Wanneer u een ingediende subsidieaanvraag kan overleggen, ontvangt u twee facturen. De eerste factuur bestaat uit een aanbetaling van de helft van het totaalbedrag. De tweede factuur betaalt u na het ontvangen van de subsidie van Gezonde School.

 

Nog niet geregistreerd als Gezonde School?

Gezonde School is een initiatief van de ministeries van OCW, SZW en VWS. Scholen worden daarmee gestimuleerd structureel aandacht te besteden aan gezondheid, waaronder seksuele gezondheid. Gezonde School stelt € 8.000 euro per schoollocatie per jaar beschikbaar waarmee u o.a. de lessen van Siriz kunt declareren. Deze gastlessen vallen binnen het thema Seksualiteit en relaties. Door uw school te registeren op mijngezondeschool.nl en u te committeren aan de Gezonde School-aanpak kunt u de kosten voor de gastlessenserie ’Wat doe jij? Wensen en grenzen in de liefde’ declareren.

 

Uiteraard is het ook mogelijk om de lessenserie te boeken zonder vergoeding van Gezonde School. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op via preventie@siriz.nl.