Karina raakte onverwacht zwanger

Vrouw Karina poseert met tattoo dochter Julia

Trotse Karina met haar tattoo

‘Ik was 29 jaar toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Het was een complete shock. Ik had geen relatie met de vader. Nadat ik het wist, heb ik mijn vriendin gebeld. Zij had de helderheid van geest om contact op te nemen met een verloskundige. Uit de echo bleek dat ik tien weken zwanger was. Toen moest ik het de vader vertellen. Hij schrok en is niet betrokken geweest bij de verdere zwangerschap.

 

Toen heb ik contact opgenomen met Siriz. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik het kindje wilde houden, maar ik vond het ingewikkeld hoe ik de buitenwereld moest vertellen over mijn zwangerschap. Verder vroeg ik me af hoe ik het als alleenstaande moeder moest redden. Hoe moest het financieel? En bij welke instanties kon ik terecht? De gesprekken met Siriz hielpen me om zuivere keuzes te maken. Ook kreeg ik praktische ondersteuning bij de voorbereiding op de komst van mijn kind. Het was echter geen makkelijke tijd.

'Als ik terugkijk, zou ik het absoluut niet anders hebben gedaan.'

Karina

Bij de 30-weken echo kreeg ik te horen dat mijn kind het waarschijnlijk niet ging redden. Dat was vreselijk nieuws. Al vrij snel werd duidelijk dat mijn dochter een chromosoomafwijking had, 22Q11. Ik belandde in een achtbaan. Ik werd vijf weken opgenomen in het ziekenhuis waar mijn dochter Julia met een spoedkeizersnede werd gehaald. Ze woog 1200 gram. Een hectische periode volgde waarin we van ziekenhuis naar ziekenhuis gingen. Toen Julia 5 maanden was, heeft ze een zware hartoperatie ondergaan.

 

Mijn leven is veranderd. Ik ben gestopt met werken. Nu bestaat mijn leven uit het zorgen voor Julia. Ik zoek elke dag naar wat zij nodig heeft. Ze is snel overprikkeld en heeft intensieve zorg nodig. Elke dag dat ze zich ontwikkelt gaat de vlag uit en is het genieten, maar de toekomst is onzeker. Ik leef met de dag.

 

Als ik terugkijk, zou ik het absoluut niet anders hebben gedaan. Ik geloof dat Julia een geschenk van God is. Ondanks alle onzekerheid over hoe het syndroom de ontwikkeling van Julia kan beïnvloeden, heb ik daardoor kracht en vertrouwen voor de toekomst.

 

Help jij Siriz helpen? Klik hier om ons te steunen!

 

De professionele en specialistische hulp van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Jouw donatie helpt vrouwen zoals Karina. Meer weten over Siriz? klik hier