De dochter van Peter was 15 jaar en zwanger

De dochter van Peter was 15 jaar toen ze zwanger raakte. Zijn leven en dat van zijn gezin stond op zijn kop. Zijn dochter moest op haar jonge leeftijd bedenken wat ze wilde met de zwangerschap.

 

“De zwangerschap van mijn dochter was een grote schok, voor het hele gezin. We hebben vier kinderen en zij is de oudste. Haar vriendje was ook 15, ze zaten samen op school. Op mijn werk was een reorganisatie, dit vroeg veel energie. Wat was het een moeilijke tijd, ook voor mijn vrouw. De beste oplossing leek mij om het weg te laten halen. Na lang praten met elkaar, zagen we een kind erbij wel zitten en zouden we er als gezin voor gaan. Toen bleek dat mijn dochter toch wilde kiezen voor abortus.

 

Ons gezin raakte in een crisis en dat was het moment dat ik besloot Siriz te bellen. We konden op korte termijn een gesprek krijgen. Mijn vrouw en ik namen het jonge stel mee. We hebben een paar goede gesprekken gehad met de hulpverlener. Mijn dochter koos voor abortus. De gesprekken hielpen me om haar keuze te accepteren en haar te blijven steunen. Het was een heftige periode, maar we zijn er sterker uit gekomen.”