Bekijk andere nieuwsberichten
23 jul

Update juli: hulp van Siriz tijdens coronacrisis

Vanaf het begin van de coronacrisis heeft Siriz maatregelen getroffen in haar hulpverlening om de verspreiding van corona terug te dringen. De afgelopen periode heeft het RIVM diverse coronamaatregelen versoepeld. Graag informeren we je over wat deze versoepelingen betekenen voor de hulpverlening van Siriz.

 

Gewone manier van werken én basisregels aanhouden
In principe geldt dat wordt teruggegaan naar de gewone manier van werken waarbij uiteraard de basisregels die zijn opgesteld door het RIVM voor iedereen gelden (cliënten en medewerkers).
D
it zijn:
• Was vaak je handen met water en zeep en droog af met een papieren handdoek. 
• Hoesten en niezen in je elleboog en daarbij je gezicht wegdraaien van je gesprekspartner. 
• Papieren zakdoeken gebruiken en na gebruik weggooien. 
• Geen handen schudden. 
• Houd 1,5 meter (1 à 2 armlengten) afstand van andere mensen 
• Blijf weg van drukke plekken waar je geen 1,5 meter afstand kunt houden 
• Vermijd zoveel mogelijk openbaar vervoer in de spits 
• Wees voorzichtig bij bezoek aan risicogroepen, zoals ouderen (70 plus) of mensen met zwakke gezondheid. 
• Thuisblijven bij milde klachten zoals hoesten of neusverkouden of keelpijn of koorts. Als je kucht, hoest en/of verkouden bent en je krijgt er koorts bij dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven. Alleen een huisgenoot zonder klachten mag boodschappen doen. Je mag weer werken als je 24 uur klachtenvrij bent. 
• Bezoekers wassen bij binnenkomst hun handen.  

 

Afspraak met een maatschappelijk werker 

Als je een afspraak hebt met een van onze maatschappelijk werkers dan zal er van tevoren worden gevraagd naar je gezondheid. Als je vermoedelijk corona hebt zal de afspraak online plaatsvinden of, als dat mogelijk is, uitgesteld worden.
Het kan ook zijn dat een maatschappelijk werker, als dat wenselijk is, afspraken online laat plaatsvinden. 

 

Zorglocaties 

Bij onze zorglocaties is extra aandacht voor de algemene hygiënerichtlijnen (handen wassen, niezen in elleboog, etc.), maar ook voor specifieke maatregelen die gelden bij onze zorglocaties. Denk daarbij aan het zoveel mogelijk gebruikmaken van eigen sanitair, voldoende ventileren van ruimtes en goede hygiëne bij het bereiden van maaltijden. Ook gelden er richtlijnen voor het ontvangen van bezoek of het zelf op bezoek gaan. Uiteraard wordt er regelmatig geïnformeerd naar de gezondheid van de vrouwen en kinderen die wonen bij onze zorglocaties. 

 

Als er nieuwe maatregelen of richtlijnen komen van het RIVM, GGD GHOR Nederland of Valente (bracheorganisatie) die van invloed zijn op onze werkwijze dan zullen wij uiteraard onze protocollen aanpassen.