Bekijk andere nieuwsberichten
04 jun

Update: hulp van Siriz tijdens de coronacrisis

Ondanks de coronacrisis is de hulpverlening van Siriz de afgelopen weken gewoon doorgegaan. Daar zijn we blij mee, want we vinden het belangrijk dat onbedoeld zwangere vrouwen de hulp krijgen die zij nodig hebben. Wel namen we, voor de veiligheid van onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers een aantal maatregelen. Inmiddels is een aantal van deze maatregelen niet meer noodzakelijk. Graag geven we je een korte update:

 

Face-to-face gesprekken met maatschappelijk werkers
Gesprekken tussen maatschappelijk werkers en cliënten voor keuzehulp of ambulante begeleiding vinden weer plaats bij de hulppost. Daarbij houden we ons uiteraard aan de richtlijnen van de overheid. Denk bijvoorbeeld aan handhygiëne, 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Beeldbellen wordt ingezet als dat wenselijk of noodzakelijk is, bijvoorbeeld als een cliënt of zijn/haar omgeving klachten heeft, zoals neusverkoudheid, koorts, hoesten etc..

 

Online hulp beschikbaar als altijd
De online hulpverlening heeft de afgelopen periode, zoals gebruikelijk, doorgedraaid. Uiteraard blijft de hulpverlening via chat, WhatsApp, telefoon en e-mail gewoon beschikbaar.

 

Bij de woonlocaties
Bij onze woonlocaties zijn de meest beperkingen voorbij. Denk bijvoorbeeld aan het annuleren van de leersessies en het stopzetten van activiteiten met cliënten en vrijwilligers.
Er zijn weer mogelijkheden voor bijvoorbeeld een bewonersoverleg waar iedereen bij aanwezig is. Ook gelden er nog extra regels rondom bezoek en hygiëne, denk bijvoorbeeld aan het dagelijks schoonhouden van deurklinken, extra ventileren e.d. Uiteraard gelden ook de algemene regels van de overheid, zoals 1,5 meter afstand houden etc.

 

Medewerkers op kantoor
Collega’s van het hoofdkantoor werken vaak thuis en soms op het kantoor. Er zijn richtlijnen opgesteld voor hygiëne op kantoor.

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Als dat nodig is, zijn er persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondmaskers, schorten etc. beschikbaar voor maatschappelijk werkers en medewerkers die werken bij onze zorglocaties.

 

Bedankt!
Wij willen medewerkers en cliënten graag bedanken voor hun inzet en flexibiliteit de afgelopen periode. Mede daardoor kon de hulpverlening gewoon door blijven gaan.

 

Neem gerust contact op

De maatregelen die gelden om corona te bestrijden worden regelmatig aangepast. Als je hulp nodig hebt van Siriz neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers vertellen je over de maatregelen die op dat moment gelden. Als er belangrijke wijzigingen zijn dan stellen we je via onze website op de hoogte.