Seksuele voorlichting

Veel volwassenen vinden het geven van goede seksuele voorlichting lastig.

 

Siriz geeft voorlichtingslessen om jongeren bewust en weerbaar te maken op het gebied van seksualiteit, relaties, onbedoelde zwangerschap en de waarde van menselijk leven. Dit doen wij bijvoorbeeld op scholen, bij verenigingen, in wijk- buurtgebouwen, maar ook op ouderavonden.

 

Het belang van seksuele voorlichting

Seksuele voorlichting is belangrijk, want jongeren ontdekken in hun puberteit van alles, ook op het gebied van seksualiteit. Experimenteren met seks kan leuke, maar ook minder leuke kanten hebben, zoals het overschrijden van grenzen of een onbedoelde zwangerschap. Daarom is het belangrijk dat jongeren seksueel weerbaar zijn, weten hoe nieuw leven zich ontwikkelt en hoe complex het kan zijn als er sprake is van onbedoeld zwangerschap.

 

Maatwerk seksuele voorlichting

Onze preventiemedewerkers spitsen elke voorlichting toe op het niveau, de leeftijd en achtergrond van de aanwezige jongeren. Onze lessen zijn geschikt voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar. Wij leveren maatwerk. Als wij op scholen lesgeven houden we in onze lessen rekening met de signatuur of identiteit van de school. Door het gebruik van verschillende werkvormen worden jongeren in een veilige en open setting uitgedaagd om hun eigen mening en gedachten te verwoorden. Ieder jaar bereiken wij ruim 18.000 leerlingen met aansprekende seksuele voorlichting.

 

Ouderavonden en workshops

Naast het geven van voorlichtingslessen verzorgt Siriz ook ouderavonden,  workshops en teamworkshops over seksualiteit, relaties en onbedoelde zwangerschappen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Boek een les Bel 085 130 15 70  Stuur ons een e-mail