Nieuwe hulpposten in Den Haag en Heerlen

We zijn blij dat we onlangs twee nieuwe hulpposten konden openen. In Den Haag verhuisden we naar een nieuwe en centrale locatie dicht bij onze doelgroep. In Heerlen openden wij een geheel nieuwe hulppost.

 

Opening hulppost Den Haag

Maatschappelijk werker Nanja de Loos en cliënte Stephanie openden op 11 april 2017 samen de nieuwe Siriz-hulppost in Den Haag. De nieuwe hulppost heeft meer ruimte tot zijn beschikking en ligt op een centrale locatie in Den Haag. De hulppost heeft twee spreekkamers, een wachtruimte en een vergaderzaal.

Maatschappelijk werker Nanja de Loos (l) en cliënte Stephanie (r) openden de hulppost.

Maatschappelijk werker Nanja de Loos (l) en cliënte Stephanie (r) openden de hulppost.

 

In Den Haag heeft 7,7 van de duizend meiden tussen de 15 en 19 jaar een kindje. Daarmee wonen er relatief vele jonge moeders in deze stad. Siriz kan met haar hulpverlening dan ook een groot verschil maken in deze stad. Jaarlijks begeleiden we in Den Haag 50 tot 60 vrouwen en hun eventuele partners en ouders met keuzegesprekken, begeleiding bij het uitdragen van een zwangerschap, begeleiding bij afstand ter adoptie en met post-abortushulpverlening.

 

 

 

Opening hulppost Heerlen

Na een feestelijke opening in Den Haag was het de beurt aan Heerlen. Op 13 juni 2017 openden we daar een hulppost. Maatschappelijk werker Lucy-Anna Le Large, die in deze hulppost gaat werken, verrichte de officiële openingshandeling.

Maatschappelijk werker Lucy-Anna Le Large verricht de openingshandeling

Maatschappelijk werker Lucy-Anna Le Large verricht de openingshandeling.

 

Limburg staat, in vergelijking met andere Nederlandse provincies, op de 5e plaats met 5,3 tienermoeders per 1000 meisjes. In Heerlen ligt dat percentage hoger. Daar wonen gemiddeld 6,2 tienermoeders per 1000 meisjes. In de regio Heerlen werd nog geen specialistische hulp geboden op het gebied van onbedoelde zwangerschap. Met de nieuwe, en goed bereikbare hulppost in Heerlen, is daaraan een einde gekomen.

 

We zijn blij dat we nu in Den Haag en Heerlen professionele hulpposten hebben waar onze maatschappelijk werkers vrouwen en hun partners kunnen begeleiden. Met deze hulpposten bieden we zorg en ondersteuning in hun eigen woonomgeving.

De gespreksruimte van de Siriz hulppost Heerlen

De gespreksruimte van de hulppost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle hulpposten van Siriz