Bekijk andere nieuwsberichten
16 jan

Nieuw leef-/leerhuis voor jonge moeders in Sliedrecht

Op vrijdag 15 januari 2021 vond de officiële opening plaats van het ‘Timohuis’ in Sliedrecht. Het Timohuis is franchisenemer van Siriz. In het huis start de opvang voor aanstaande jonge moeders die onderdak en begeleiding nodig hebben. Wethouder Piet Vat verrichtte, samen met initiatiefnemers Diana Blokland en Judith Vermoen, de openingshandeling.

 

Het ‘Ti(ener)mo(eder)huis’ biedt vooralsnog plek aan twee aanstaande moeders in de leeftijd van 14 tot 21 jaar die nergens terecht kunnen en vastgelopen zijn in hun leefomstandigheden. Hen wordt allereerst opvang en ondersteuning geboden in aanloop naar de bevalling. Daarna zal de begeleiding zich richten op de zorg voor moeder en kind en op de hechting tussen hen beiden. Het uiteindelijke doel is dat zij, na afloop van de opvang, zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij en zo een mooie en duurzame toekomst tegemoet gaan. In de toekomst hoopt het Timohuis de verbouwing uit te kunnen breiden en zo vijf opvangplekken te realiseren.

 

Dagelijkse leiding en samenwerking

De bevlogen initiatiefnemers Diana en Judith, beiden met een zorg -en/of onderwijsachtergrond, hebben de dagelijkse leiding in het Timohuis. Zij wonen dichtbij de verbouwde boerderij. Zo is de zorg dichtbij en kunnen ze een veilige en vertrouwde woonomgeving bieden. Het Timohuis is franchisenemer van Siriz en maakt gebruik van de kennis en ervaring van Siriz op het gebied van opvang van jonge aanstaande moeders. Ook levert Siriz een kwaliteitskader waaraan het Timohuis voldoet.

 

Ondersteuningwoonkamer voor tienermoeders siriz

Het Timohuis wordt ondersteund door diverse vrijwilligers die zich inzetten voor de jonge moeders door een ‘maatje’ voor hen te zijn of praktische klussen in en om het huis te doen. Het leef-leerhuis is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van onder andere fondsen, bedrijven en particulieren. Deze giften blijven, naast de financiële ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, een belangrijke steunbron, zowel voor de maandelijkse lasten als met het oog op de uitbreiding.

 

Meer informatie over het Timohuis is te vinden op www.timohuis.nl.

 

slaapkamer voor tienermoeder siriz